25 / 04 / 2024

Panoramik Asansör projesinde sona gelindi!

Panoramik Asansör projesinde sona gelindi!

Büyükşehir Belediyesi'nin Kaleiçi Yat Limanı'na iniş ve çıkışı kolaylaştıracak Panoramik Asansör projesinde sona gelindi. Sarılar İnşaat şirketi tarafından yapılan asansörün çelik konstrüksiyonu, asansör ünitesi tamamlanan asansör projesinin açılışı için




Büyükşehir Belediyesi'nin Kaleiçi Yat Limanı'na iniş ve çıkışı kolaylaştıracak Panoramik Asansör projesinde sona gelindi. Sarılar İnşaat şirketi tarafından yapılan asansörün çelik konstrüksiyonu, asansör ünitesi tamamlanan asansör projesinin son aşaması olan çevre düzenlemesi de biterken açılış için geri sayım başladı. Açılışın Ramazan ayı içinde gerçekleştirileceği öğrenilirken, asansör merak eden vatandaşlar tarafından şu sıralar değerlendiriliyor. 


20 kişi taşıma kapasiteli asansörün inşaatında gecikme yaşandığı bilinirken, Yat limanına iniş-çıkışları kolaylaştıracak asansörün Kaleiçi, Yat Limanı, Cumhuriyet Meydanı turistik bir cazibe merkezi haline getirecek köprü vazifesi göreceği tahmin ediliyor. 2009 yılının başında onaylanan koruma amaçlı Yat Limanı ve Kaleiçi projesinin bir devamı niteliğinde olan asansörün yüksekliğinin 37 metre olduğu ve toplamda 1 milyon 670 bin liraya mal olduğu öğrenildi. 



Antalya Hilal 


Geri Dön