29 / 03 / 2024

Park Otel, Mart 2013'te kapılarını açıyor!

 Park Otel, Mart 2013'te kapılarını açıyor!

İstanbul'un en tartışmalı binalarından biri olarak bilinen ve uzun yıllardan bu yana terk edilmiş halde imar sorunlarıyla uğraşan Park Otel, Mart 2013'te kapılarını açıyor



2011 yılında binayı Sami OferMehmet Kutman ortaklığından 150 milyon dolara satın alan madencilik sektörünün önde gelen oyuncularından CVK Grubu'nun patronu Mahmuk Çevik, binayı yasanın öngördüğü yüksekliğe çekip inşaata hız verdi. İnşaattan 2 bin 400 kamyon hafriyat çıkaran grup iç tasarıma da 100 milyon dolar harcadı. Osmanlı dokularının hâkim olacağı 9 katlı otelin her katında ziyaretçileri bir başka Türk büyüğünün validesi karşılayacak. Koridorlarda validelerin portreleri bulunurken, camekânların içlerine de Muhteşem Yüzyıl’ın kostüm ekibinin hazırladığı dönemin giysileri konulacak. Otel aynı zamanda müze olarak da hizmet verecek. 


TOPHANE'DE OTEL YAPACAK 

CVK Turizm Bölümü Başkanı Ahmet Seymen, "Odaları hak ettiği fiyata satacağız. A ve A+ üst gelir grubuna sahip turistlerin Türkiye’deki adresi olacağız. 378 odanın tamamını doldurmak gibi bir kaygımız bulunmuyor. Otel tamamen dolmasa bile fiyattan ödün vermeyeceğiz" dedi. Grup Taksim Meydanı’ndaki CVK otelin yanı sıra kısa zaman içerisinde Tophane’de de yeni bir otel yatırımına başlamayı hedefliyor.

Habertürk


Geri Dön