25 / 04 / 2024

Park Panorama Otel'e rampa inşa edildi!

Park Panorama Otel'e rampa inşa edildi!

Park Panorama Otel'de, engellilerin daha rahat hareket edebilmeleri için eşikler kaldırıldı, gerekli yerlere rampalar inşa edildi



Marmaris'te bir otel, binada engelliler için düzenlemeler yaparken, odalarının bir bölümünü de engelliler için
tahsis etti.

Marmaris'in İçmeler beldesinde bulunan "Park Panorama Otel" engelliler için tatil merkezi haline getirildi. Otelde, engellilerin daha rahat hareket edebilmeleri için eşikler kaldırıldı, gerekli yerlere rampalar inşa edildi.

Engelli odalarındaki yatak başlarına ve özel hazırlanmış banyolara basıldığında resepsiyondan oda numarasının görüldüğü acil çağrı butonları yerleştirildi. Katlara çıkan 2 asansör, 3'er tekerlekli sandalyeliyi taşıyacak hale getirildi. Genel alanlardaki tuvaletler de engellilerin kullanabileceği şekilde düzenlendi. Otel havuzuna "havuz asansörü" takıldı. Otele gelecek engellilerin ulaşımı da düşünülerek Dalaman Havalimanı'ndan transferin sağlanması amacıyla 10 tekerlekli sandalye, 9 da normal koltuk kapasiteli asansörlü özel tasarımlı iki minibüs hizmete sunuldu.

Otelin Yöneticisi Pınar Adanalı, yerli ve yabancı engellilerin yanı sıra tatilcilere de hizmet vermeye hazır olduklarını belirterek, "Engellilere yönelik, tatil amaçlı Türkiye'nin ilk ve en büyük otelini Marmaris İçmeler'de hizmete açtık. Tesisimizde hem engellilere, hem de normal tatilciler ile ülke turizmimize en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Otelimizi tedavi amaçlı değil tatil amaçlı açmış bulunuyoruz ve gerekli çalışmalarımız da bu yönde yapıldı. Amacımız engellilerin hiçbir engelle karşılaşmadan tatillerini rahat bir şekilde geçirmeleri. Odalarımızdan banyolara kadar havuz kenarı ve içine kadar yapılan tüm çalışmalarımız bu yönde gerçekleştirildi" dedi.

Mayıs ayının ilk haftasından itibaren yurt içi ve dışından müşteri geldiğini anlatan Adanalı "Otelimizin en önemli konsepti yerli, yabancı, engelli ve engelsiz kimseyi ayırmamasıdır. Özellikle yurt dışından gelen engelliler çoğunlukla sosyal gruplar olarak bakıcıları ile birlikte geliyorlar. Türkiye'den daha çok aileler geliyor. Otelimizde bulunan 72 odamızın 26 tanesi engelliler için özel olarak düzenlendi. Bu odalarda engelliler için her şey düşünüldü ve engeliler hiçbir zorluk yaşamıyorlar" diye konuştu.

Otele Türkiye'nin yanı sıra İsveç, Fransa, Hollanda, Danimarka'dan çok sayıda müşteri geldiğini ifade eden Adanalı, şunları söyledi: "Yurt dışındaki turlarla da görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız hem iç turizme, hem de Avrupa'nın bir çok ülkesine bu hizmeti vermek. Engelliler özellikle sıcak havada tatil yapmak istemiyorlar, daha serin ayları tercih ediyorlar. Aslında her otel ve kamu kurumunun günlük hayatta bu tür uygulamaları engellilere yapması gerekiyor. Bizim en büyük sıkıntımız engellileri şehirde dolaştırabilecek alan bulamayoruz. Otele kapanmak onlar için keyifli ve güzel bir tatil olmuyor. Umuyorum ki belediyelerimiz engellilerin sorunlarına yönelik düzenlemeler yaparlarsa engellilere verilen hizmetlerde artacak."

Gruplar ile birlikte Hollanda'dan tatil için gelen engelliler ise "Burada olmaktan oldukça memnunuz ve özellikle yüzme havuzunu çok beğendik. Bot turuna gittik ve orada da çok eğlendik. Marmaris ve İçmelerde gezdik çok
beğendik. Ayrıca otelde engelliler için verilen hizmetlerden memnun kaldık" dediler.
AA


Geri Dön