27 / 04 / 2024

Park Yaşam Santorini projesi mimarisiyle dikkat çekiyor!

Park Yaşam Santorini projesi mimarisiyle dikkat çekiyor!

İzka İnşaat İzmir Çiğli'de Park Yaşam Santorini Projesi'ni gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Körfez manzarasına sahip olacak proje,  “Mahallede yaşam var” sloganıyla ön plana çıkıyor.



İzka İnşaat, İzmir'de sakinlerine doğa ile iç içe yaşam alanları sunmak amacıyla yeni bir proje inşa etmeye hazırlanıyor. Park Yaşam Santorini ismiyle hayata geçirilecek olan projede yüzme havuzu ve spor tesisi gibi alanlar bulunacak. 

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alana habere göre; Park Yaşam Mavişehir ve Park Yaşam Ataşehir projelerin gibi önemli işlere imza atan İzka İnşaat şimdi de Park Yaşam Santorini projesi ile İzmir'e yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. Park Yaşam Santorini konut projesinin  İzmir  Çiğli'de inşa edilmesi planlanıyor. Proje kapsamında inşa edilecek olan konutlar, 4 bin 190 metrekare alan üzerinde 522 daire ve 17 Santorini Taş Evi'nden oluşucak. Projede  1+1, 2+1, 3+1 ve 3+2 dairelere yer verilecek. Mahallede kültürünün ön plana çıkarıldığı proje, "Mahallede yaşam var" solaganıyla hayata geçirilecek. Körfez manzarasına sahip olan projede özel olarak tasarlanan dinlenme alanları, kamelyalar ve çocukların bisiklet sürebileceği özel bir meydan, açık, kapalı yüzme havuzu, 7/24 güvenlik sistemi, otopark, market alanı, kapalı ve açık spor tesisi gibi alanlar bulunacak. 

Park Yaşam Santorini nöro - mimari ile yapılacak 

Park Yaşam Santorini, konum olarak Çiğli'nin merkezine 5 dakika, Karşıyaka'ya ve Mavişehir'e 10 dakika mesafede yer alacak. İnsanların şehir stresinden uzak ve doğayla iç içe güvenli bir site yaşamalarını sağlamak istediklerinin altını çizen İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Azat Yeşil, "Park Yaşam Santorini projesini de bu amaca yönelik tasarladık" dedi.

Şehirlerde yaşayan nüfusun hızla arttığına dikkat çeken Yeşil, "Biz de şehir plancılarıyla birlikte kentlerin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini 'nöro - mimari' ile yeniden ele alıyoruz" açıklamasını yaptı. 

Yeşil konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yaşanacak en iyi şehirler listesine baktığınız zaman, binaların dağ, orman ve deniz manzarasını görecek şekilde inşa edilmesine özel önem veriliyor. Yeşil alanların sağlık ve psikolojik olarak sağaltıcı etkisi bulunuyor. Doğal ortamların görsel karmaşıklığı olumlu bir ruhsal etki yaratıyor. Aynı şey mimari açıdan da geçerli. Biz de bu bilimsel verilerden yola çıkarak Park Yaşam Santorini projesini tasarladık. Yemyeşil lokasyonu ve Santorini adasının eşsiz mimarisini birleştirdik, huzurlu bir yaşam alanı oluşturduk."

Mahalle kültürü yeniden canlanacak

Projenin mahalle kültürünü yeniden canlandıracağını ifade eden Yeşil, "Bunların başında da uzaklaşılan mahalle kültürü ve komşuluk ilişkileri geliyor. İzka İnşaat, ürettiği projelerde bu kültürü canlı tutmaya öncelik veriyor, ailelerin sosyalleşebildiği, çocukların mahallede oynar gibi özgürce, güvenle oynayabildiği geniş peyzaj alanlarının bulunduğu projeler yaratıyor" açıklamasını yaptı. 


 


Geri Dön