26 / 04 / 2024

ParkMarine projesi 15 Eylül'de hayata geçiyor!

ParkMarine projesi 15 Eylül'de hayata geçiyor!

Dati Yatırım Holding, Ataköy'deki yatırımlarına son hızla devam ediyor



Dati Yatırım Holding iştirakleri Sheraton İstanbul Ataköy Hotel ve Galleria Alışveriş Merkezi'ne yaptığı yatırımlarına Ataköy Marina'daki ParkMarine projesi ile devam ediyor. Ataköy'de farklı ve benzersiz bir yaşam alanı yaratan "ParkMarine" projesi 15 Eylül'de hayata geçiyor.

Dati Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yürütme Kurulu Başkanı Gökhan Kıran "Kriz dönemi bitti, artık demir alma zamanı. Özelleştirme İdaresi'nden 2004 yılında 200 milyon dolara devraldığımız Ataköy'deki komplekse söz verdiğimiz gibi yatırım yapmaya devam ediyoruz. İştiraklerimiz Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'e 60 milyon dolar, Galleria'ya da 20 milyon dolar yatırım yapmıştık. Şimdi ise Ataköy Marina'daki ParkMarine projesine 16 milyon dolarlık yatırımla yapıyoruz. Hedefimiz ParkMarine'i sadece tekne sahibi olanların değil aynı zamanda tüm bölge halkının ve İstanbullular'ın da faydalanabileceği, nezih bir ortamda hoşça vakit geçirebilecekleri bir yaşam alanı haline getirmek" dedi.

Türkiye'nin ilk beş altın çıpalı marinası Ataköy Marina'da, 10 bin metrekare kapalı, 5 bin metrekare açık olmak üzere toplam 15 bin  metrekare alanda hayata geçecek olan ParkMarine projesi, yiyecek- içecek, eğlence ve residence alanlarından oluşuyor. 

ParkMarine Ataköy'ün yeni çekim merkezi olacak

Özellikle Bakırköy ve Ataköy bölgesine değer katmak amacıyla geliştirilen proje ile ilgili olarak Dati Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Dr. Ulvi Süvarioğlu ise "Yaklaşık beş ay sürecek olan projede amacımız sadece bir kompleks kurmaktan çok bir yaşam alanı oluşturmak. Ataköy Marina'yı bir çekim merkezi haline getirmek en büyük hedeflerimizden biri. Doksanlı yılların son yarısında İstanbul'un en popüler mekanları arasında bulunan bu alanı "ParkMarine" projesi ile yeniden canlandırmak istiyoruz. Bir çok işletmeyi aynı çatı altında buluşturacağız. Residence alanının da bulunduğu projede, dünyaca ünlü markaları içeren alışveriş merkezi, cafe ve restaurantlar yer alacak" dedi.

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın geliştirdiği proje, Derya İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. İlk kez denizcilerin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek mağazaların da yer aldığı projede bir çok ünlü isim ve marka da yer alıyor.

Dünyaca ünlü  işletmelerin yer alacağı Park Marine'i ziyaret eden aileler keyifli ve eğlenceli zaman geçirebilecekleri bir mekana kavuşmuş olacak. Modern mimarisi ile Ataköy'e yepyeni bir soluk getirecek olan ParkMarine'de orta vadeli kiralama 5 yıl ve üzeri olarak plânlanıyor. Mağazaların metre kare fiyatları ise 50 ile 100 dolar arasında değişiyor.


Geri Dön