27 / 04 / 2024

Pazar yeri devri!

Pazar yeri devri!

Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları olan pazar yerlerinin kira, satış ve devir işlemleri pazar yerleri yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. İşte pazar yeri devri..



Pazar yeri devri!

Semt pazarları, üreticiler ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerleri olarak tanımlanıyor.


Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan üretici ve semt pazarları ise pazar yerleri olarak nitelendiriliyor. Pazar yerlerinin kira, satış ve devir işlemleri pazar yerleri yönetmeliği kapsamında düzenleniyor. Peki pazar yeri nasıl devredilir? 


Pazar yeri devri işlemleri aşağıda sıralanıyor..

(1) Tahsis edilen satış yerleri, vefat etme veya iş göremeyecek derecede kaza geçirme, hastalık ya da yaşlılık gibi zaruri hallerde belediye encümeni kararı ile kanuni mirasçılara devredilebilir.


(2) Tahsis sahibinin vefatı halinde devir, vefat tarihinden itibaren üç ay içinde yazılı talepte bulunulması ve kanuni mirasçıların anlaşmasına bağlıdır. Mirasçıların anlaştığını gösterir noter onaylı belge ile veraset ilamı talep dilekçesine eklenir.


(3) Vefat dışında birinci fıkrada belirtilen diğer durumlarda devir, yazılı talepte bulunulması ve zaruri halin belgelendirilmesine bağlıdır.


(4) Devir işlemlerinden herhangi bir ücret tahsil edilmez.



Pazar yerleri hakkında yönetmelik!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön