24 / 04 / 2024

Pazar yerleri sokaklarda kurulmaya devam edecek!

Pazar yerleri sokaklarda kurulmaya devam edecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı pazar yerleri ile ilgili değerlendirme yaptı. Yazıcı, pazar yerlerinin sokaklarda kurulmaya devam edeceğini bildirerek, pazar yerlerinin kaldırılmasının söz konusu olmadığını dile getirdi...



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı pazar yerleri ile ilgili değerlendirme yaptı. Hal Yasası'nın içinde pazar yerlerine ilişkin düzenlemelerin bulunduğunu vurgulayan Yazıcı, "Cadde ve sokaklardaki pazar yerlerinin 2017 yılına kadar kaldırılacağına ilişkin yorumlar yapıldı. Pazar yerleri, imar planında belirlenmiş alanların yanı sıra, asıl tahsis amacını engellememek kaydıyla ayrılmış diğer alanlarda da kurulabilecek. Bu kapsamda, pazar yerleri, cadde ve sokaklarda kurulmaya devam edecek. Yer bulma konusunda sıkıntı yaşayan belediyelerce otopark gibi alanlarda da pazar kurulabilecek" diye konuştu. Belediyelerin, pazar yeri kurmak veya işletmek amacıyla kurdukları şirketlere, yarıdan fazlası kendilerine ait olmak kaydıyla meslek kuruluşlarını da ortak edebileceğini belirten Yazıcı, meslek örgütlerine üye olan kişilere pazar yerlerinin devredilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.


SİSTEME 31 BİN KULLANICI KAYIT OLDU

Hal Kayıt sistesine 9 bin 226 pazarcı, 5 bin 396 komisyoncu, 5 bin 5 üretici, 6 bin 353 tüccarın kayıt olduğunu belirten Yazıcı, şunları söyledi: "Ayrıca 2 bin 392 manav, 866 market, 556 üretici örgütü, 194 sanayici, 174 lokanta, 58 otel, 315 depo olmak üzere toplamda Hal Kayıt Sistemine 31 bin 444 kullanıcı kayıt oldu. Artık sebze ve meyve ticaretine konu olan ve toptancı halinde ve dışında işlem gören malların cinsine, miktarına, fiyatına, alıcı ve satıcısına ilişkin bilgileri elektronik ortamda tutuyoruz." dedi.


Habertürk


Geri Dön