26 / 04 / 2024

Pegasus'tan zam çıkışı! Uçak biletlerine zam mı gelecek?

Pegasus'tan zam çıkışı! Uçak biletlerine zam mı gelecek?

Uçak bileti fiyatlarının özellikle yurt içi hatlarda çok düşük loduğunu belirten Pegasus Başkanvekili Mehmet Nane, havayolu şirketlerinin personel hariç tüm giderlerinin döviz bazlı olduğuna işaret etti.



Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Nane, uçak bileti fiyatlarının çok düşük olduğunu yükselmesi gerektiğini söyledi. Bir televizyon kanalında uluslararası hava taşımacılığı  sektörüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Nane, personel hariç diğer maliyet kalemlerinin döviz bazlı olduğunu ifade ederek "Bilet fiyatları yükseldi algısı yanlış, şu anda uçak bileti fiyatları çok düşük, daha yüksek olması lazım" diye konuştu. Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, Bloomberg HT kanalında katıldığı programda bilet fiyatlarının yükseldiğine dair yanlış bir algı olduğunu ifade ederek şu anki fiyatların çok düşük olduğunu savundu.

"Bilet fiyatları çok düşük"

Uçak biletinde tavan fiyatın 1100 TL olduğuna dikkat çeken Mehmet Nane, Pegasus'ta ortalama uçak bileti fiyatının KDV ve vergi hariç 550 TL civarında olduğunu belirterek, "Şu anda fiyatlar çok düşük, daha yüksek olması lazım. Havayollarının personel hariç bütün giderleri döviz bazlı" diye konuştu. Döviz bazlı giderlerin yüksekliği nedeniyle havayolu şirketlerinin yurt içi seferlerini belirli oranda azalttığını kaydeden Nane, her gün uçulan bir hatta maliyetlerin karşılanması için uçak doluluk oranının yüzde 85 olması gerektiğini ifade ederek, "Pegasus olarak yurt içerisinde 356 gün uçulan bir hatta maliyetlerin karşılanması için uçak doluluk oranının yüzde 85 olması gerekiyor Daha yüksek doluluk oranı olursa kâr ediyorsunuz. Durum böyle” şeklinde konuştu.

Yaz aylarında bilet sorunu yaşandı

Yaz aylarında iç hatlarda yer bulma sorunu dile getirilmiş ve THY başta olmak üzere havayolu şirketlerinin iç hat seferlerini azaltarak daha karlı olan yurtdışı uçuşlarına ağırlık verdiği ifade edilmişti. Bilet fiyatlarına gelen zamlara rağmen havayolu şirketleri Rusya ve Ukrayna'dan gelen yolcuların ağırlıkta olduğu dış hat seferlerine yönelmiş ve özellikle tatil bölgelerine yönelik olarak iç turizmde uçak bileti sorunu başgöstermişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön