24 / 04 / 2024

İstanbul’da suya zam mı gelecek? Su fiyatları artacak mı? İSKİ'den suya flaş zam talebi

İstanbul’da suya zam mı gelecek? Su fiyatları artacak mı? İSKİ'den suya flaş zam talebi

İSKİ, İstanbul’da kesintisiz hizmetin sürülmesi, yatırımların tamamlanması ve kentin ihtiyaç duyduğu yeni projelere başlanması için su fiyatlarında düzenlemenin şart olduğunu açıkladı. Açıklamanın ardından, ‘’İstanbul’da suya zam mı gelecek?’’ sorusu gündem oldu.



Eyüpsultan'daki İstanbul Su Kontrol ve Otomasyon Merkezi'nde (İSKOM) yapılan toplantıda konuşan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, işletme ve yatırım giderlerinin önemli bir bölümünü İstanbulluların ödediği su paralarıyla karşıladıklarının altını çizerek, son 3 senedir İstanbul'da su fiyatlarında önemli bir artış yaşanmadığını anımsattı.

İSTANBUL’DA SUYA ZAM MI GELECEK?

İstanbulluların yüzde 86'lık kesiminin birinci kademe olan 0-15 metreküplük tarifeden su kullandığını söyleyen Mermutlu, bu tarifenin birim fiyatının da 5,56 Türk lirası olduğu bilginisi paylaşarak, 5,56 Türk lirasına verildiğinde 1 metreküp suyun parasıyla içme suyu ve atık su yatırımlarının aynı anda da işletmesinin yapıldığını belirtti.

İstanbul’da suya zam mı gelecek? Su fiyatları artacak mı? İSKİ den suya flaş zam talebi

Elektrik giderlerinin de karşılandığını, personel giderleriyle kimyasal madde masraflarının karşılandığının altını çizen Mermutlu, 5,56 Türk lirasıyla evlerden çıkan atık suyunda toplandığını ve çevreye zarar verilmeden bertaraf edildiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön