26 / 04 / 2024

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..



Kocaeli'de 30 yıldan bu yana yapsatçı olarak konut projeleri geliştiren Pekdemir inşaat, bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üretti. 

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre, 1999 İzmit depreminin ardından kentin yeniden imar edilmesi çalışmalarına aktif olarak katılan şirket, son yıllarda sosyal donatıları olan site tarzı projelere odaklandı. Kocaeli merkezindeki 280 konutluk Semt Kocaeli projesinin yapımını sürdüren şirket bu projeye 100 milyon TL'lik yatırım yapıyor.

Pekdemir inşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir, sanayisi gelişen Kocaeli'de insanların alım güçlerinin yüksek olduğunu, kentte deprem sonrası nitelikli konuta olan talebin arttığını belirtiyor. Pekdemir, "Kocaeli'de konut sahibi olup nitelikli konutlarda yaşamak İstanbul'a göre çok daha kolay.

Şu anda Semt Kocaeli projemizin inşaatına ve satışlarına devam ediyoruz. Bu yılın sonunda kente 10 dakika mesafedeki Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacağız" diyor.

Önümüzdeki dönemde başka projelerde de 'Semt' markasını kullanmaya devam edeceklerini söyleyen Mert Pekdemir, Kocaeli'de geniş sosyal donatıları olan ve en son inşaat teknolojilerinin kullanıldığı nitelikli konutlar üretmeyi sürdüreceklerini de vurguluyor. Devam eden projelerinin yanı sıra yeni projeler geliştirmek üzere çalışmalar da yürüten şirket, Bahçecik bölgesinde 150 konutluk bir başka proje için ruhsat bekliyor. Ruhsatların alınmasının ardından bu projenin inşaatına da başlanması planlanıyor.


 


Geri Dön