25 / 04 / 2024

Peker GYO, İngiltere'de 4.3 Milyon GBP'a arsa aldı!

Peker GYO, İngiltere'de 4.3 Milyon GBP'a arsa aldı!

Peker GYO, İngiltere'de 5 bin 787 metrekare büyüklüğünde arsayı imar şartı ile 4.3 Milyon GBP'a Peker Skyline Ltd.'den satın aldığını duyurdu.



Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) gayrimenkul alım sözleşmesi hakkında açıklama yaptı.

Peker GYO yaptığı açıklamada, İngiltere'de Former County Library, Springfield, Maidstone, Kent'inde ME14  2LH adresinde yer alan 5 bin 787 metrekare arsanın imar şartı ile 4.3 Milyon GBP karşılığında Peker Skyline Ltd.'den satın alınmasına ilişkin gayrimenkul alım sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

Bahsi geçen arsa ile ilgili İngiltere'de kurulu Kingstons (Guildford) Limited değerleme şirketi tarafından hazırlanan raporda arsanın mevcut durum değeri 3,9 Milyon GBP, imarın onaylanmasından sonraki değeri ise 4,75 Milyon GBP olarak değer belirlendi. 

Söz konusu arsanın satın alma bedeli sermaye artışından sağlanan fondan karşılanmayacaktır.

Peker GYO'nun KAP açıklaması:

Şirketimiz İngiltere'de Former County Library, Springfield, Maidstone, Kent, ME14  2LH adresinde bulunan 5.787 mertekare arsanın imar şartı ile 4.3 milyon GBP'a satın alınması ile ilgili olarak ilişkili taraflarından Peker Skyline Ltd. ile gayrimenkul alım sözleşmesi imzalamıştır. Söz konusu arsa ile ilgili İngiltere'de kurulu Kingstons (Guildford) Limited değerleme şirketi tarafından hazırlanan raporda arsanın mevcut durum değeri 3,9 milyon GBP, imarın onaylanmasından sonraki değeri ise 4,75 milyon GBP olarak belirlenmiştir. 

Söz konusu arsanın yatırımı, Şirketimizin 2021 yılı içinde gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımına ilişkin hazırlanan "Sermaye Artırımından Sağlanacak Fonların Kullanım Yeri Raporu"nda belirtilen yatırımlardan biri olmayıp, söz konusu satın alma bedeli sermaye artışından sağlanan fondan karşılanmayacaktır.

Peker GYO'dan Çamlıca arsası açıklaması!

Peker GYO Almanya'da 1.8 milyon TL'ye gayrimenkul satın aldı!

 


Geri Dön