26 / 04 / 2024

Pelitli'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Pelitli'de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ihale süreci tamamlanan 132 adet binanın yer aldığı 78 bin m2’lik alanda yıkım çalışmalarının başladığını açıkladı




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Pelitti Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yürütülen yıkım çalışmalarını yerinde inceledi Ahmet Metin Gence Başkan Yardımcısı Kemal Çuhan. Belediye Meclis Üyesi Uftık Hoş ve STÖ temsilcileri de eslik etti. Baskan Genç "Pelitli Kentsel Dönüşüm Projemizde yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Secimden önce hu alanın özellikle şehrimizin girişinde vizyon bir alan olması haliyle buraya dönük dönüşümü hızlı bir şekilde takip edeceğimizi ve Toplu Konul İdaremizce hazırlanan projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesinde ciddi bir çalışma başlatacağımızı söz vermiştik. Bu düşüncemizin ve projemizin gereği olarak, başlatılan bu projeyi Büyükschir Belediyemiz. Ortahisar Belediyemize devretti. 


Büyükşehir Belediyemizin yetki alanındadır. Ancak hem Pelitli Kentsel Doıüisüm Projemizi. hem Çağlayan Kentsel Dönüşüm Projemizi Büyükschir Belediyemiz bütün hu.suslarıyla birlikte bize devretti. 

Devraldıktan itibaren çalışma arkadaşlarımızla ve TOKl ile beraber hızlı bir çalışma yürüterek kıyı bandındaki 132 binanın yıkımlarını gerçekleştiriyoruz. Yıkımı yapacak olan firma, söylediğimiz sürece uygun olarak, hassasiyetimizin de bilincinde olarak hızlı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Yıkım islerini hızlı bir şekilde tamamlayıp, ondan sonra  TOKİ  ile birlikte sürecin devamını şekillendirip projeyi hayata geçirmek hedefimiz" dedi. 

Projedeki hedeflerinin daha yaşanılabilir bir kent olduğunu ifade eden Baskaıı Genç. "Şehrimizde bina yoğunluğu çok oldu. Artık yapı yoğun değil, daha yeşili yoğun bir şehir hedeflemekteyiz. Buradan hareketle bu tür güzel projeleri halkımızın hizmetine sunarak daha yaşanabilir bir kent hedefliyoruz" diye konuştu. 



Ticari Hayat


Geri Dön