26 / 04 / 2024

Pendik Belediyesi'nden Kılıçdaroğlu'na tapu cevabı!

Pendik Belediyesi'nden Kılıçdaroğlu'na tapu cevabı!

xPartisinin grup toplantısında, Pendik Çınardere’deki gecekondulara tapu dağıtacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’na belediyeden cevap gecikmedi: Söz konusu gecekondular SHP döneminde inşa edildi. 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, Pendik Çınardere’deki gecekondulara tapu dağıtacağını dile getirdi. Bölgedeki gecekondu sorununun içeriğinden haberi olmayan, mevzuatı ve sorunun tarihi seyrini bilmeyen Kılıçdaroğlu’nun, kabaca “tapu dağıtacağım” şeklinde 1990’ların vaatlerini andıran çıkışına Pendik Belediyesi’nden gelen açıklama şöyle oldu:

Söz konusu gecekondular 1989-1994 yıllarında SHP’nin döneminde yapılmıştı ve SHP yönetimi bu sorunu başlattığı gibi çözüm de üretememişti. Bölgenin içerisinde toplam 372 adet gecekondu yer alıyor ve bunların 2694 Ada 155 Parsel içerisinde kalan 143 tanesi eski Tapu Tahsislidir.

Burada bulunan gecekonduların tamamı için Yayalar Mahallesi’nde İBB tarafından konut projesi yapılmış olup, son bir yıldır da bu bölgede bulunan gecekondulara tahsis edilmek üzere bekletilmektedir. Belediye olarak yasal çerçevede problemin çözümü için çalışmaktayız. Hak sahipleri için avantajlı teklifimiz vardır, ancak iddia edildiği gibi; zorla evden çıkarma ve yıkım, yalandır, iftiradır.

 


Geri Dön