29 / 03 / 2024

Pendik Hüseyin Vassaf Bilgi Evi ve Spor Merkezi hizmete açıldı!

Pendik Hüseyin Vassaf Bilgi Evi ve Spor Merkezi hizmete açıldı!

Pendik Belediyesi tarafından Güllübağlar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Hüseyin Vassaf Bilgi Evi ve Spor Merkezi, milletvekillerinin ve kalabalık vatandaş topluluğunun katıldığı çoşkulu bir törenle hizmete girdi...




Pendik Belediyesi tarafından Güllübağlar Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Hüseyin Vassaf Bilgi Evi ve Spor Merkezi, milletvekillerinin ve kalabalık vatandaş topluluğunun katıldığı çoşkulu bir törenle hizmete girdi.  Başkan Şahin, Güllübağlar’ın yapılan hizmetlerle “gül gibi” olacağını söyledi. 


Güllübağlar Hüseyin Vassaf Bilgi Evi ve Spor Merkezi, Başbakan Başdanışmanı ve  Ankara  Milletvekili Yalçın Akdoğan ile İstanbul Milletvekilleri Metin Külünk ve Erol Kaya’nın da katıldığı  törenle hizmete açıldı. Son devir mutasavvıf, tarihçi ve şairlerinden Hüseyin Vassaf’ın adını taşıyan ve bünyesinde halı saha da bulunan merkezin açılışına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.  Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Başkan Şahin, görünüşüyle şık, içeriği ile bilgi dolu bir yer açıklarını belirterek, “gençleri çok derse boğmadan, sokak, hayat ve spor ile buluşturmak istedik. Bu merkezlerde sporla ders iç içe olacak” şeklinde konuştu.


 “Güllübağlar, Gül gibi bir mahalle olacak”


Konuşmasında Güllübağlar’a yapılan yatırımları özetleyen Başkan Şahin, tapu meselesini çözdüklerini, 7 Mart tarihinden itibaren tapuları dağıtmaya başladıklarını ifade etti. Bölgede yapımı devam eden Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nin Kaynarca Caddesi ile kesintisiz birleştirileceğini, aynı zamanda Güllübağlar’a bir metro istasyonu yapılacağını belirten Başkan Şahin, “Tüm yatırımlar tamamlandığında Güllübağlar, ‘gül’ gibi bir mahalle olacak” dedi. Başkan Şahin, ulaşımda gelinen noktaya da değinerek “Pendik’te  Marmaray  da dahil olmak üzere 22 metro istasyonu bulunacak. 2017’ye gelindiğinde Pendik ulaşımda en sorunsuz ilçe haline gelecek” şeklinde konuştu.  


Milletvekillerinden Başkan Şahin’e tebrik


Törene katılan Milletvekili Erol Kaya  Başkan Şahin’i tebrik ederek, “O kadar çok yatırım yapılmış ki her gün bir açılışa katılıyoruz” dedi.  İstanbul milletvekili Metin Külünk de, Türkiye’nin 10 yılda her alanda büyük gelişme gösterdiğini belirterek, bunu en güzel örneğinin Pendik olduğunu söyledi. Eski bir Pendikli olduğunu belirten Başbakan Başdanışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da, ülke gündemini değerlendirdiği konuşmasında büyük gelişme gösteren Pendik’te bugün bütün mahallelerde kültür merkezleri yer aldığını belirterek, “Bu gibi tesislerden nice Hüseyin Vassaf’lar çıkacak” dedi.


İçinde neler var?


Pendik Belediyesi tarafından yapılan Hüseyin Vassaf Bilgi Evi ve Spor Merkezi, Güllübağlar’da hizmete girdi.  Geleneksel Türk mimarisi tarzında yapılan bina içinde 4 derslik,  kütüphane, bilgisayar odası, idari birimler, kafeterya, ticari üniteler, soyunma odası ve muhtarlık bulunuyor. Hemen yanında da halı sahası bulunan merkez, hem eğitim, hem spor hizmeti verecek.


Hüseyin Vassaf Kimdir?


Merkeze adını veren Hüseyin Vassâf Bey, son devir mutasavvıf, tarihçi ve şairlerindendir. Hüseyin Vassaf,  ilim âleminde daha çok “Sefîne-i Evliyâ-yı Ebrâr Şerh-i Esmâr-ı Esrâr”ı adlı beş ciltlik sûfiler ansiklopedisiyle tanınıyor.  1872 yılında dünyaya gelen Hüseyin Vassâf,  57 senelik ömründe hepsi birbirinden değerli otuzdan fazla eser kaleme aldı. “Sefine”, bu eserlerin en tanınmışı olarak bilinir.


Bir ayda 7’inci açılış


Pendik Belediyesi, son bir aydan beri devam eden açılış şölenine ilk olarak Güllübağlar’da başladı. Afet Koordinasyon Merkezi ve Ek Hizmet Binası Güllübağlar’da düzenlenen törenle hizmete girdi. Daha sonra  Fevzi Çakmak Mahallesi Arif Nihat Asya Kültür Merkezi, Velibaba Mahallesi Ali Ulvi Kurucu Bilgi Evi ve Spor Merkezi, Dumlupınar Mahallesi Hamid Aytaç Kültür Merkezi, Dolayoba Spor Kompleksi ve Yenişehir Mahallesi Yahya Kemal Beyatlı Bilgi Evi ve Spor Merkezi’ni hizmete açtı. Ayrıca İBB tarafından yaptırılan Harmandere Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi de yine geçtiğimiz günlerde hizmete girdi. Açılışların yanı sıra, Ahmet Yesevi Kültür Merkezi ile Kavakpınar Kültür Merkezi’nin ve kentsel dönüşüme destek sağlayacak Harmandere Konutları’nın da temeli atılarak inşaatı başladı.



Pendik Belediyesi


Geri Dön