24 / 04 / 2024

Neşet Ertaş Bilgi Evi ve Spor Merkezi açıldı!

Neşet Ertaş Bilgi Evi ve Spor Merkezi açıldı!

Neşet Ertaş Bilgi Evi ve Spor Merkezi hizmete açıldı. İstanbul Milletvekili Erol Kaya’nın da katıldığı törende konuşan Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, bin metrekarelik tesis ile bölgede sosyal, kültür ve spor faaliyetlerinin artacağını söyledi




Pendik Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi'nde inşa edilen Bilgi Evi ve Spor Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ünlü halk ozanı Neşet Ertaş'ın adının verildiği merkezin açılış töreni, merhum sanatçının türküleri ve mehteran gösterisi ile başladı. AK Parti Milletvekili Erol Kaya, Kaymakam Osman Tunç, İlçe Müftüsü Ziya Ersin, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil ile milletvekili adayların da katıldığı törende  konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, Neşet Ertaş’ı anarak; “Gerçek bir gönül adamıydı” dedi. Ardından tesis hakkında bilgi veren Başkan Kenan Şahin, 1.5 milyon TL’ye mal olan Neşet Ertaş Bilgi Evi ve Spor Merkezi’nin bölgede arsa sıkıntısı olmasına rağmen bin metrekarelik alana inşa edildiğini söyledi. Törende, Kaymakam Osman Tunç ve Mahalle Muhtarı İsmail Yeşilyurt da hayırlı olsun dileklerini sunarak Pendik’in layık olduğu güzelliklerden birine daha kavuştuğunu dile getirdiler.   


“Havalimanını iflas etmekten kurtardık”


Açılış törenine katılan AK Parti Milletvekili ve yeni dönem milletvekili adayı Erol Kaya, Pendik’in kalkınma noktasında geldiği noktayı geçmişle kıyaslayarak anlattı. İstanbul’un bir çok bölgesinde olduğu gibi geçmişte Pendik’te de yolun, suyun ve temiz havanın olmadığını hatırlatan Milletvekili Erol Kaya, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na da değindi. Kendisinin gayretleri ile 2000 yılında yapımına başlanan havalimanının 2001 yılında tamamlandığını, ancak  koalisyon hükümetinin ilgilenmemesi nedeniyle iflas noktasına geldiğini belirten Erol Kaya, “2001’de iflas noktasına gelen havaalanımız 2002 sonrasında kar etmeye başladı.  2001’de 47 bin kişinin kullandığı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı geçen yıl 23 milyon 600 yolcu taşıdı. İki ayrı tarihte aynı havaalanından bahsediyoruz. Peki ne değişti de kar ettik?  Yönetim değişti, tek parti iktidarı ile istikrar geldi de değişti.” şeklinde konuştu.    


Basketbol ve futbol sahalı Etüt Merkezi


Fatih Mahallesi’nde hizmet verecek olan Bilgi evi ve spor merkezi, yaklaşık bin metrekarelik bir alana sahip. İçinde gençlerin ve çocukların derslerini yapacağı, internet ve kütüphane hizmetinden faydalanacağı etüt merkezi, ticari üniteler, kafeterya bulunan tesisin  bünyesinde ayrıca mini futbol ve basketbol sahası da yer alıyor.  


 



Pendik Belediyesi


Geri Dön