16 / 04 / 2024

Pendik-Kurtköy hattında markalı konut projeleri yarışıyor!

Pendik-Kurtköy hattında markalı konut projeleri yarışıyor!

Yatırımın yeni gözde adresi Kurtköy-Pendik hattı oldu. İstanbul'un geniş arsa stokuyla dikkat çeken bölgede üretim aşamasında 22 konut projesi bulunuyor.





İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki yeni genişleme bölgesi Kurtköy-Pendik hattı oldu. Bunda bölgedeki Sabiha Gökçen Havalimanı'nın uçuş trafiğinin artmasınm ve sanayi bölgelerine yakın konumun büyük katkısı var. İstanbul'un geniş arsa stokuyla dikkat çeken bölgede üretim aşamasında 22 konut projesi bulunuyor. Okkalar İnşaat gibi birçok yatırımcı da bölgede yer arıyor. 


Pendik-Kurtköy hattında markalı konut projeleri yarışıyor!


Pendik-Kurtköy hattı, İstanbul'un yeni gelişim akslarından biri olarak öne çıkmaya başladı. Bu hat, bundan 15 yıl öncesinde keşfedilmeyi bekleyen bakir bir bölge iken, günümüzde ciddi bir kimlik değişimi yaşıyor. İlk olarak sosyal konut bölgesi olarak düşünülen hat, teknokent ve lojistik merkezlerinin gelmesiyle önem kazandı. Nitelikli konut ve ticaret merkezleri yapılmasıyla beyaz yakalıların ve üst gelir grubunun da ilgi odağı oldu. Pendik-Kurtköy hattına yatırım iştahının artmasında yabancı yatırımcının bölgeyi yaşam alanı olarak tercih etmesinin katkısının da büyük olduğu ifade ediliyor. Bölgenin önümüzdeki dönemde de gelişimini sürdürmesi, Sabiha Gökçen'e kadar uzanacak metro hattı ve şehir planlamasıyla çekim merkezi haline gelmesi bekleniyor. Uzmanlar, gayrimenkul sektörünün büyük oyuncularından en küçük inşaat firmalarına kadar birçok kesimin bölgede yer baktığına dikkat çekiyor. 


Bölgede halen üretim aşamasında 22 konut projesi bulunuyor. Bunlar içinde Erguvan İnşaat tarafından yapılan 284 dairelik Premium Residence, Hanesel Yapı - Demirbaş Yapı tarafından inşa edilen 540 daireli 360 Kurtköy, Satya Yapı tarafından yapımına başlanan 362 daireden oluşan Yayalar Pendik gibi projeler bulunuyor. 


"YATIRIMCILAR İÇİN CAZİP 


Prime Property Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Ortağı 


"Pendik-Kurtköy hattı, Sabiha Gökçen Havaalanı'na ve Gebze ve Dilovası organize sanayi bölgelerine yakın olması nedeniyle yatırımcılar için cazip bir bölge. Yatırımcılar arasında büyük şirketler çok olmamasına karşın markalı konut projeleri geliştiriliyor. Fiyat artışının ortalamanın üzerinde devam edeceğini düşünüyorum. Bölgeye yakın çalışan beyaz yakalılar, yabancılar ve İstanbul dışı ikameti olan işadamlarınca tercih ediliyor" 


SANAYİYE YAKINLIK AVANTAJI 


Pendik-Kurtköy hattı, Sabiha Gökçen Havaalanı, Pendik Hızlı Tren İstasyonu, Pendik-Kartal-Tuzla feribot ve deniz otobüsü iskeleleri, Pendik Marina, metro hatları, Osmangazi Köprüsü, TEM otoyolu, E-5 otoyolu, 

Tuzla dershanesi, Tuzla Limanı, Tuzla Organize Sanayi Bölgesi, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Dilovası Organize Sanayi Bölgesi gibi bölgelere yakınlığı ile değerini her geçen gün artırıyor. Havaalanının yakınlığı, sık seyahat edenler, İstanbul dışında yaşayıp İstanbul ile yoğun ticari faaliyette bulunan işadamları tarafından ikinci bir adres olarak tercih edilmesine neden oluyor. Bölge, sanayi bölgelerinde çalışanlara da İstanbul'da uygun fiyatlarla yaşama imkanı sağlıyor. 


Bölgedeki konut projelerinde metrekare satış fiyatları 3 bin TL'den başlayıp 6 bin 200 TL'lere kadar ulaşıyor. Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık 2016 İstanbul Markalı Konut Sektör Raporuna göre, bu bölge 2013 yılında yüzde 18, 2014 yılında yüzde 1, 2015'te yüzde 10 ve 20l6'da ise yüzde 7 fiyat artışı yaşadı. Son beş yılda bileşik olarak bakıldığında konut fiyatlarının yüzde 31 arttığı bir bölge olarak İstanbul'daki 34 bölge arasında 30'uncu sırada yer alıyor. 


Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın olması ve bazı bankaların genel müdürlüklerinin bu bölge çevresine taşınması nedeniyle son dönemlerde konut projelerinde 1 + 1 dairelere de yer verilmeye başlandı. Aynca 45 proje üzerinden yapılan tip dağılımı analizi sonucuna göre, bölgede en çok 1 + 1, sonrasında ise 2 +1 ve 3 +1 konut tipinin üretildiği görülüyor. 



'GELİŞİM DEVAM EDİYOR" 


Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı 


Pendik-Kurtköy hattında markalı konut projeleri yarışıyor!


"Pendik-Kurtköy bölgesinin gelişimi devam ediyor. Bölgede tamamlanan teknopark geniş bir arsada yer alıyor. Bu nedenle bölgedeki istihdamı arttıracağı, bunun paralelinde yeni konutlara ihtiyaç doğuracağı düşünülüyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nün Yalova, İstanbul, Kocaeli ve Bursa'nın bütünleşmesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Körfez geçişi projesiyle kara ulaşımının yanı sıra bölgedeki limanların, marinaların ticaretteki etkinliği de önemli ölçüde artacaktır!' 


DEĞERLENME POTANSİYELİ 


İstanbul genelindeki yüksek fiyatlara oranla daha cazip fiyatların bulunduğu bölgede gelişim beklentisi sürüyor. Özellikle Gebze-İzmir Otoyolu'nun açılmasıyla birlikte bölgenin daha da değerlenmesi bekleniyor. Bölgede tamamlanan Teknopark İstanbul'un geniş bir alanda yer alması ve giderek büyüyecek olması beklentisi de bulunuyor. Bu durumun da önümüzdeki dönemde yeni konutlara ihtiyaç doğuracağı düşünülüyor. 


Körfez geçişi projesiyle kara ulaşımının yanı sıra bölgedeki limanların, marinaların ticaretteki etkinliği de 

önemli ölçüde arttı. Proje sayesinde Yalova, İstanbul,  İzmir  ve Bursa gibi şehirler arasındaki ulaşım kolaylaştı, önümüzdeki dönemde insanların İzmit'ten hatta Bursa'dan İstanbul Anadolu Yakası'na çalışmak için gelebileceği tahmin ediliyor. Bunun da Pendik-Kurtköy hattına olan ilgiyi artıracağı öngörülüyor. 


YER ARAYANLAR VAR 


Bundan 12 yıl önce Kurtköy'de geliştirdikleri Şeker Evler projesi ile İstanbul'daki İlk yatırımlarını yaptıklarını belirten Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, Arma Business Life ve Arma Residence projelerini geliştirerek bölgeye değer kattıklarını söylüyor. Bundan sonraki süreçte İstanbul'un merkezi semtlerine odaklandıklarına dikkat çeken Okka, "Kurtköy-Pendik, gelişim potansiyeli bulunan bir bölge. Bu bölgede uygun bir fırsat çıkması halinde başka projeler de geliştirebiliriz" diyor. 


"BÜYÜKLER YER BAKIYOR' 


Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun 


Pendik-Kurtköy hattında markalı konut projeleri yarışıyor!


"Bölge son 15 yılda tekrar keşfedildi ve bir kimlik değişimi yaşıyor, ilk olarak sosyal konut bölgesi olarak düşünüldü. Nitelikli konut ve ticaret merkezleri yapıldıkça daha üst gelir grubunun da ilgisini çekti. Bu bağlamda talebi karşılamak için doğru proje ve şehir planlamasıyla çekim merkezi olacaktır. Bu bölgede Türkiye'nin bu sektördeki en büyük oyuncularından en küçük inşaat firmalarına kadar herkes yer bakıyor. Yabancı yatırımcının da bölgeyi yaşam alanı olarak tercih ettiğini dikkate alırsak, önümüzdeki beş yılda Türkiye'nin ödüllü projelerinin burada konumlanması kaçınılmaz olacaktır!' 


Ekonomist 


Geri Dön