26 / 04 / 2024

Pendik Yayalar'da tapular dağıtılıyor!

Pendik Yayalar'da tapular dağıtılıyor!

Pendik Belediyesi tarafından imara kavuşturulan Pendik Yayalar 5. Bölge’de 1.200 tapunun dağıtımına başlandı. 



 

Pendik Belediyesi'nde yer alan habere göre, Tarla vasfında olan toplam 50 hektarlık yerleşim alanı, Pendik Belediyesinin yürüttüğü imar uygulamaları sonucunda tapuya kavuştu. 1.200 hak sahibine tapuları 12 Mart tarihinden itibaren dağıtılmaya başlandı. Pendik Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne gelerek işlemlerini tamamlayıp tapularını alan vatandaşlar, riskli yapılarını kentsel dönüşümle yenileme, arsalarında da yapılaşma hakkına da sahip oldu.

Tapu almaya müteahhitle geldiler

Tapuların dağıtımıyla birlikte bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızlandı. Bazı Pendikli vatandaşlar Pendik Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünden tapularını almaya müteahhitlerle birlikte geldi.   Yeni tapu sevinci yaşayan Güleser Bayraklı ve oğluna Müteahhit Cengiz Özkaya da eşlik etti. Özkaya, başka bir vatandaşın da vekaleten tapusunu alırken bölgede dönüşüm için görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Tapusunu alan bir diğer vatandaş Ali Rıza Bil de “Binamız çok eski, inşallah bizimki de artık dönüşüme girer.” diyerek yeni binada oturmak istediğini söyledi.

28 bin metrekarelik park alanı ayrıldı

Kentsel Dönüşüm modeli baz alınarak 50 hektarlık alanda gerçekleştirilen imar uygulaması sonucu geniş yollar ve bölgenin değerine değer katacak kamu hizmet alanları meydana getirildi. Pendik Yayalar 5. Bölge’ye kazandırılan yatırım alanları şöyle: 

-1.679,91 metrekare Alanlı 1 Adet Anaokulu Alanı

-6.716,45 metrekare Alanlı 4 Adet Dini Tesis Alanı

-28.077,00 metrekare Alanlı 5 Adet Park Alanı

-4.484,03 metrekare Alanlı 1 Adet Sağlık Tesis Alanı

-3.054,20 metrekare Alanlı 1 Adet Belediye Hizmet Alanı


Geri Dön