29 / 03 / 2024

Pendik'te bu konseptte başka proje yok!

Pendik'te bu konseptte başka proje yok!

Pendik Royal projesinin gerek bölge insanı gerekse de sektör adına öncü bir proje olduğunun altını çizen Proje Müdürü Seda Durna, bölgede bu konseptte başka proje olmadığını söyledi...



Özka Ortaklar İnşaat tarafından Pendik'te hayata geçirilen Pendik Royal projesini Proje Müdürü Seda Durna ile konuştuk. Proje ile ilgili tüm detayları Emlakkulisi.tv izleyicilerine anlatan Durna, Pendik Royal projesinin gerek yatırım gerekse de oturum amaçlı düşünülebilecek çok özel bir proje olduğunun altını çizdi. 2 ay gibi kısa bir sürede yüzde 40 oranında satış yaptıklarını belirten Durna, Ağustos ayı itibariyle yepyeni ve avantajlı kampanyalarla müşterilerinin karşısına çıkacaklarını açıkladı. İşte Pendik Royal projesine dair tüm detayları görebileceğiniz o röportaj....


 Pendik te bu konseptte başka proje yok!


Pendik Royal projesi emsallerinden hangi yönleriyle ayrılıyor?

Bölgede Pendik Royal konseptinde bir proje henüz oluşturulmuş değil. Projemiz bölgede henüz bulunmayan birçok özelliği içinde barındırıyor. Pendik Royal, 2 bloktan oluşan konsept bir projedir. 


Projede toplam kaç daire var?

2 blokta toplam 102 daire bulunuyor. 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerimiz mevcut. 1+1 dairelerimiz 60 metrekare, 2+1 dairelerimiz 115 metrekare, 3+1 normal daireler 125 metrekare, 3+1 dubleks dairelerimiz 185 metrekare olarak tasarlanıyor. 


Röportajın videosu için tıklayınız


Pendik Royal üniversite ve hastanelere oldukça yakın konumda yer alıyor. Bu tarz projelerde stüdyo dairelere ağırlık verilir. Pendik Royal'de neden stüdyo daireye yer vermediniz? 

Projenin hemen karşısında Marmara Royal Residence projesini yaptık ve tamamladık. Bu projemizde stüdyo ve 1+1 dairelerimiz ağırlıktaydı. Bölgedeki bu ihtiyacı karşıladığımızdan dolayı Pendik Royal projemizde stüdyo dairelere yer vermedik. 


 Pendik te bu konseptte başka proje yok!


Az önce konuşmanızda bu bölgede bu Pendik Royal konseptinde başka proje yok dediniz. Bu sizin için avantaj mı dezavantaj mı? Sonuçta yeni bir şeyi anlatmak zorunda kalacaksınız?

Hem avantaj hem de dezavantaj diyebiliriz. Müşterinin ne istediğini iyi anlamak lazım. Biz daha önce yaptığımız projelerde bölgede 1+1 dairelerin hızlı tükendiğini gördük. Gerçek anlamda bu bölgede müşteriye hitap edecek konut projesi eksikti. Bu nedenle projemizi böyle bir konseptte tasarlamaya karar verdik. 


FİYATLAR 153 BİN TL'DEN BAŞLIYOR


Fiyat aralığınız nedir?

Fiyatlar kat ve cepheye göre değişiklik gösteriyor. 1+1 dairelerimiz 153 bin TL'den, 2+1 dairelerimiz 255 bin TL'den, 3+1 dairelerimiz ise 295 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 


Ödemede ne tür kolaylıklar sunuyorsunuz?

Yüzde 25 peşinat alıyoruz kalan tutar için ise anlaşmalı olduğumuz bankalardan konut kredisi kullandırıyoruz. Şu an faiz oranları eskiye oranla düşmüş durumda ve daha da düşeceği öngörülüyor. 


Ramazan ayına girdiğimiz şu günlerde inşaatçılar kampanyalara hız vermeye başladı. Sizin de kampanyanız olacak mı?

Biz yeni ödeme alternatiflerimizi ve kampanyalarımızı Ağustos ayından sonra başlatmayı düşünüyoruz. 


2 AYDA YÜZDE 40'I SATILDI


Satışlar nasıl gidiyor? Ramazan ve Taksim Gezi Parkı olayları etkiledi mi satışlarınızı?

Pendik Royal, Mayıs 2013'te satışa çıktı. Şu anda satışlarımızın yüzde 40'ı tamamlandı diyebiliriz. Yani satışlarımız gayet iyi gidiyor. 



PENDİK'TE KİRA VE İKİNCİ EL KONUT FİYATLARI ARTIYOR


Proje yatırım mı yoksa oturum amaçlı mı ilgi görüyor?

Aslına bakarsanız Pendik Royal oturum amaçlı tasarlanmış bir proje. Ama bölgede kiralamaların ve ikinci el konut fiyatlarının artması nedeni ile yatırım amaçlı da ilgi görüyor. 


 Pendik te bu konseptte başka proje yok!


153 BİN TL'LİK 1+1 DAİRENİN KİRA GETİRİSİ 600 TL


Bu sorumu yatırımcı takipçilerimiz için soruyorum. Bugün sizden gelip 153 bin TL'ye 1+1 daire satın alan bir yatırımcı ne kadar kira geliri elde eder?

Bu konuda bölgede daha önce tamamladığımız projelerden örnek verebilirim. Bizim şu anki yatırımcılarımız 55 metrekare olan dairelerini 600 TL'den kiralayabiliyor. 2+1 daireler ise bin 200 TL, 3+1'ler ise yaklaşık bin 500 TL'den kiralanabiliyor.

 

Bölgedeki kiralık fiyatları arttı dediniz. Son bir kaç yılda ortalama ne kadarlık bir artış görüldü?

Marmara Üniversitesi'nin bölgede olması kira fiyatlarının artmasında oldukça etkili ve kiralamada her hangi bir zorluk da yaşanmıyor. Öğrenciler ve doktorlar rağbet gösteriyor. Bu gerek bizim için gerekse de yatırımcı müşterilerimiz için olumlu bir durum. 


Geçen seneden bu yana ne kadarlık bir artış oldu, rakam verebiliyor musunuz?

Örneğin geçen sene 400 TL'den kiralanan bir daire bugün 650-700 TL'den kiralanıyor. 


Pendik Royal'de ne kadarlık bir prim vaat ediyorsunuz? Bugün sizden daire alan proje tamamlanıncaya kadar ortalama ne kadar prim kazanır?

Biz satış yaparken müşteriye kesin şu kadar prim kazanırsınız tarzında konuşmalar yapmıyoruz. Ama bölgenin gelişim potansiyeli projenin prim potansiyelini de paralel olarak etkiliyor. Pendik Royal'de biz yüzde 45'e varan bir prim öngörüyoruz. 


 Pendik te bu konseptte başka proje yok!


Projenin sosyal olanakları arasında neler var?

Açık-kapalı yüzme havuzu, sanua, fitness salonu, basketbol ve tenis kortu gibi sosyal alanlarımız var. Yine Türk hamamı projemiz var. Buradan site dışındakiler de faydalanabilecekler. Ticari alanlarımız da olacak. Bu müşteriler için çok avantajlı bir durum. Çünkü sitenin dışına çıkmadan her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. 


HALKA AÇIK BİR TÜRK HAMAMI VAR


Türk hamamının halka açık olması site sakinlerini rahatsız etmez mi? Sonuçta ister istemez bir yoğunluk olacaktır. Bunu nasıl kontrol edeceksiniz?

Site sakinlerinin hamama giriş-çıkış yerleri farklı olacak. Konut sakinlerinin girdiği noktalardan dışarıdan gelen ziyaretçiler giremeyecekler. Böylelikle site sakinlerinin yoğunluktan etkilenmesini de engellemiş olacağız. 


Projedeki ticari birimleri de satacak mısınız yoksa kiralayacak mısınız?

Henüz netleşmiş değil bu konu. Kiralanabilir de satılabilir de. Bu biraz kullanıcıya bağlı olarak gelişecek.

 

Peki bu ticari birimlerde neler olacak? 

Yakınımızda hastane olması nedeni ile eczane, market, banka şubeleri...


ÖZKA CLUP KART SAHİPLERİ HİZMETLERDEN İNDİRİMLİ FAYDALANACAK

Site içinde bir insanın günlük hayatta ihtiyaç duyabileceği hemen her şeyi sunuyorsunuz. Peki bunların aidatlara yansıması nasıl olacak?

Bizim Özka Clup adı altında gerçekleşecek olan bir projemiz mevcut. Bu kartla hamam, sauna gibi alanlarda üyelik gerçekleştirmiş olacağız. Hem Pendik Royal hem de daha önce tamamlamış olduğumuz projelerdeki müşterilerimizi bu kartla koruma altına alacağız. Özka Clup kart sahipleri bu hizmetlerden daha avantajlı fiyatlarla faydalanabilecekler. 


Özka Ortaklar İnşaat'ın 3 projesi de Pendik'te yer alıyor. Bu da bölgeye inandığınızı gösteriyor. Pendik'te nasıl bir potansiyel görüyorsunuz? 

Pendik aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Yine önemli bir özelliği bütün ulaşım araçlarına kolaylıkla ulaşabileceğiniz ender lokasyonlardan biri. Sürekli gelişme içinde olan bir mevki. Pendik Royal projemizin hemen önünde Sabiha Gökçen Havaalanı- Kadıköy metro çalışması devam ediyor. Bu çalışma da 1,5-2 yıl içinde tamamlanacak. Bunların yanı sıra üniversite, okul ve hastanelere de yakın olması bölgeyi daha da değerli kılıyor.

 

Özka Ortaklar İnşaat'ın Pendik'te yeni yatırım planları var mı?

Sizin de dediğiniz gibi biz Pendik'e inanıyoruz ve güveniyoruz. Biz burada yaptığımız işlerle bölge insanı için birçok öncülükte bulunduk. Bu çalışmalarımız tabii ki devam edecek. 


Pendik Royal'in arsası Özka Ortaklar'a mı ait?

Hayır. Araziyi kat karşılığı aldık. 


102 daireden kaç tanesi arsa sahiplerine ait?

51 daire arsa sahiplerine verilecek, kalan 51 daire de bize ait. 


Benim sorularım bu kadardı. Sizin eklemek istediğiniz ya da altını çizmek istediğiniz bir şey var mı?

Ödeme seçeneklerimiz şu anda oldukça cazip ama Ağustos ayından itibaren daha güçlü seçeneklerle müşterilerimizin karşısına çıkacağız. Arzu eden herkesi satış ofisimize bekliyoruz....


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön