25 / 04 / 2024

Pendik'teki 15 hazine parselinin devri tamam!

Pendik'teki 15 hazine parselinin devri tamam!

Vatandaşları tapu sahibi yapmaya devam eden Pendik Belediyesi son olarak Yayalar 1 Nolu Parseli Milli Emlak’tan devraldı.




Vatandaşları tapu sahibi yapmaya devam eden Pendik Belediyesi,  Yayalar 1 Nolu Parseli de Milli Emlak’tan devraldı.  Böylece Ertuğrulgazi, Yayalar, Sülüntepe ve Velibaba Mahallelerini kapsayan toplam 15 Hazine parselinin tamamının devri gerçekleşerek tapu sorunu çözüldü.


Pendik Belediyesi,  15 Hazine parselinden 14’ünü daha önce Milli Emlak’tan devralarak hak sahiplerine  satışına başlamıştı. Bu kapsamda son olarak parsellerin en büyüğü olan Yayalar 1 Nolu Parsel de Pendik Belediyesi tarafından devralındı.  338 bin 800 metrekare büyüklüğündeki parselde 681 hak sahibi de beklediği tapu müjdesini almış oldu.  Pendik Belediyesinin vatandaşlara tebligat yapmasıyla birlikte satış işlemleri de başlayacak.


Yayalar 1 Nolu Parselin devriyle Milli Emlak’a ait toplam 15 parselin Pendik Belediyesine devri tamamlandı. Böylece 3 bin 516 hak sahibinin tapu sorunu çözüme kavuştu.  


Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, 4706 Sayılı Kanun kapsamında son büyük parselin de belediyeye devrinin yapıldığını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.




Pendik Belediyesi



Geri Dön