24 / 04 / 2024

Pendik'teki 150 bin konut 15 yılda dönüşecek!

Pendik'teki 150 bin konut 15 yılda dönüşecek!

“Smart Future Expo - Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri” Fuarı kapsamında düzenlenen panelde açıklamalar yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik’te kentsel dönüşüm kapsamında 150 bin konutun 15 yılda dönüşeceğini belirtti.




İstanbul Kongre ve Fuar Merkezi’nde  gerçekleştirilen “ Smart Future Expo - Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri  Fuarı ve Zirvesi"nin ilk gününde “Kentsel Dönüşüm Harekatı, Yeniden Yapılanma” konulu bir panel düzenlendi. Oturum başkanlığını Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya’nın yaptığı panel de Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Özdemir de konuştu.


Oturumda ilk sözü alan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kentsel dönüşüm çalışmalarını ince eleyip sık dokuduklarını belirterek, “Üniversitelerle, kanaat önderleriyle, saha çalışmalarıyla ve yurt dışındaki örneklerini inceleyerek istişare ediyoruz.”dedi. Kentsel dönüşümde toplumsal beklentinin akılcılıktan çok finansal olarak ele alındığının altını çizen Başkan Şahin şöyle devam etti: “Vatandaşlar nasıl kar ederim de daha büyük bir yer edinirim mantığında hareket ediyor. Talep bu yönde olduğu için firmaların da arza göre talepleri karşılamaya yönelik çalıştıklarını görüyoruz. Fakat deprem gerçeği göz ardı ediliyor. Buna biz belediye olarak oldukça fazla önem veriyoruz. Doğru planlarla deprem tehlikesine karşı önleyici tedbirler almaya çalışıyoruz.”dedi.


"15 yıllık master plan oluşturduk"


Kentsel dönüşümü gerçekleştirmek için Pendik’te 15 yıllık master planı oluşturduklarını belirten Başkan Kenan Şahin, “Yıllık 7 bin civarı konut üretiyoruz. 150 bin civarı konutu dönüştürmemiz gerekiyor. Yıllar içinde bu artar, ortalama yılda 10 bin konut üretiriz. Yani 15 yılda da bu işi hallederiz diye bir perspektif oluşturduk. Bunun için önce kolay yerlerden başladık. Zor olan yerleri tamamlayıp örnek olarak göstererek vatandaşları dönüşüme ikna ediyoruz.” diye konuştu.



Pendik Belediyesi



Geri Dön