23 / 04 / 2024

pendik master planları

pendik master planları

“Smart Future Expo - Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri” Fuarı kapsamında düzenlenen panelde açıklamalar yapan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Pendik’te kentsel dönüşüm kapsamında 150 bin konutun 15 yılda dönüşeceğini belirtti.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Pendik Esenyalı ve Güzelyalı 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Esenyalı, Güzelyalı Bölgesi İmar Planları İmar Hakkı Transferi Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 13 Ocak 2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

TMMOB'dan Aydın raporu: Yapı kalitesi düşük!

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

TMMOB'dan Manisa deprem raporu: 42 mahalle fay üzerinde!

Jeoloji Mühendisleri Odası’nın, Manisa’nın diri fay hattı üzerinde bulunduğu belirtilen raporunda acilen harekete geçilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Raporda master planlarının hazırlanmasının öneminin de altı çizildi. 

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Pendik Keltepe'nin imar planları onaylandı!

Pendik Çınardere Mahallesi “Keltepe” için hazırlanan 1/5000’lik ve Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş Mahalleleri için hazırlanan 1/1000’lik İmar Planları, Belediye Başkanı Ahmet Cin’in yoğun çabalarıyla İBB Meclisi’nde oanylandı. Başkan Ahmet Cin, “Hayırlı olsun. Gayretlerimiz sonuç verdi” dedi.

Hasan Kalyoncu: İzmir’de fay hattı üzerindeki yerleşim yerleri taşınmalı!

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, TBMM Genel Kurulu’nda deprem master planları hakkında konuşma yaptı.

Bakanlıktan Pendik için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pendik Batı Mahallesi’nde 11 bin 300 kişinin yaşadığı bölgenin deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan yeni imar planlarına onay verildi.

Ahmet Erkurtoğlu:  Sadece günü kurtarmak için geçici planlar yapılmamalı!

AYİDER Başkan Yardımcısı Erkurtoğlu, "1999 Marmara Depremi’nden sonra binaları güvenli hale getirirken, toplanma alanlarını ve yeşil alanları kaybettik. İstanbul’un günü kurtarmak için geçici planlar yerine master plana ihtiyacı var. Kentsel dönüşümünde ise daha yolun çok başındayız" dedi...

Pendik Taşlıbayır’a kentsel dönüşümde yeni müjde!

Pendik Taşlıbayır bölgesinin uygulama imar planlarında değişikliğe gidildi. Yaklaşık 30 bin kişinin yaşadığı bölgede hak sahipleri 2 ilave kat hakkına sahip oldu...

Ondörtüç Pendik'te yaşam başlıyor!

242 konut ve 21 ticari birimden meydana gelen Ondörtüç Pendik'te yaşam başlıyor. Projede kişiye özel ödeme planları oluşturulabiliyor...

Ondörtüç Pendik'te teslimler başlıyor!

Ondörtüç Pendik'te kira öder gibi 10 yılda ev sahibi olunabiliyor. Kişiye özel ödeme planlarının oluşturulabildiği Ondörtüç Pendik'te daire teslimleri başlıyor...

The Holl Pendik daire fiyatları!

The Holl Pendik daire fiyatları kat planlarına ve daire tiplerine göre değişiklik gösteriyor. Temmuz 2019'da teslim edilecek proje Bekart İnşaat imzasını taşıyor.

pendik master planları Haberi

pendik master planları


İstanbul Kongre ve Fuar Merkezi’nde  gerçekleştirilen “ Smart Future Expo - Geleceğin Yapıları Geleceğin Şehirleri  Fuarı ve Zirvesi"nin ilk gününde “Kentsel Dönüşüm Harekatı, Yeniden Yapılanma” konulu bir panel düzenlendi. Oturum başkanlığını Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya’nın yaptığı panel de Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Özdemir de konuştu.


Oturumda ilk sözü alan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, kentsel dönüşüm çalışmalarını ince eleyip sık dokuduklarını belirterek, “Üniversitelerle, kanaat önderleriyle, saha çalışmalarıyla ve yurt dışındaki örneklerini inceleyerek istişare ediyoruz.”dedi. Kentsel dönüşümde toplumsal beklentinin akılcılıktan çok finansal olarak ele alındığının altını çizen Başkan Şahin şöyle devam etti: “Vatandaşlar nasıl kar ederim de daha büyük bir yer edinirim mantığında hareket ediyor....