28 / 03 / 2024

Pendik Keltepe'nin imar planları onaylandı!

Pendik Keltepe'nin imar planları onaylandı!

Pendik Çınardere Mahallesi “Keltepe” için hazırlanan 1/5000’lik ve Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş Mahalleleri için hazırlanan 1/1000’lik İmar Planları, Belediye Başkanı Ahmet Cin’in yoğun çabalarıyla İBB Meclisi’nde oanylandı. Başkan Ahmet Cin, “Hayırlı olsun. Gayretlerimiz sonuç verdi” dedi.



Pendik Çınardere Mahallesi’nde 200 dönümlük alana sahip “Keltepe” için hazırlanan 1/5000 Ölçekli İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde onaylandı. Belediye Başkanı Ahmet Cin’in yoğun çabaları sonucu yıllardır süregelen problem çözüme kavuştu. Pendik Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre; bu sürecin ardından Pendik Belediyesi, 1/1000 Ölçekli İmar Planı çalışmalarını başlattı. 

İBB Meclisi’ne Keltepe’nin 1/5000’lik imar planlarının kabulüne ilişkin açıklamalarda bulunan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Öncelikle hayırlı olsun. Yıllardır süregelen problemimizi gayretlerimizle İBB Meclisinde çözüme kavuşturduk. Ortada büyük bir emek var. Şimdi ikinci adım olarak da tapuyla ilgili Milli Emlak’la görüşmelere başlanacak. Bu görüşmeler sonunda en kısa zamanda vatandaşlarımız tapularına kavuşacak” diye konuştu. 

İkinci müjde; Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş Mahallelerine

Diğer yandan Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş Mahallelerine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli İmar Planları da Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında onaylandı. İmar planı paftalarının imzalanması ve planın ilan edilmesi işlemlerinden sonra 2021 yılı itibarıyla imar planı yürürlüğe alınacak. 

Başkan Ahmet Cin: “Havza ve yeşil alan korunacak.”

Ballıca, Emirli, Kurna ve Kurtdoğmuş Mahalleleriyle ilgili 1/5000’lik plan bir önceki İBB yönetimi tarafından onaylanmış, 1/1000’lik planlar da Pendik Belediyesi tarafından hazırlanıp İBB Meclisine sunulmuştu. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in gayretleri sonuç verdi ve 1/1000 planlar da İBB Meclisi’nde onaylandı. Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Planların kabul edilmesinin ardından hem havza ve yeşil alan korunmuş olunacak hem de köylünün imar sorunu çözülmüş olacak” açıklamasında bulundu.

Eyüpsultan İslambey Mahallesi'nde imar sorunu çözüldü!


Geri Dön