23 / 04 / 2024

Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüşecek!

Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüşecek!

CNR Emlak Zirvesi 2017'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağını söyledi. Ceylan "Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüşmeli." dedi



 

İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin desteğiyle CNR Expo Yeşilköy'de gerçekleştirilen CNR Emlak Fuarı kapılarını açtı.

 

CNR Emlak Fuarı'yla eş zamanlı olarak yapılan CNR Emlak Zirvesi de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sunuculuğunu Ali Çağatay'ın yaptığı zirveye, CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan katıldı.

 

 

CNR Emlak Zirvesi 2017'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, gayrimenkul sektörünün son 15 yılda önemli gelişmeler kat ettiğini söyleyerek, "Türkiye'de Yatırımları dünyada örnek teşkil edecek projeler hayat. geçirildi. Bu açıdan son derece önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum." dedi.

 

Ceylan, 15 yıl öncesine kadar gayrimenkul sektörüyle ilgili bu derece yoğun fuar ve zirveler düzenlenmediğine değinerek, "İnşaat sektörü bu ülkenin en önemli lokomotifidir. Son yıllarda önemli zirve ve fuarlar birbiri ardına geliyor. Sektör son 15 yılda çok önemli gelişmeler kat etti. Yatırımları dünyada örnek olacak projeler sunuldu. Bu açıdan son derece önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum. Bu durum, hükümetin inşaat ve altyapı sektörüne verdiği önemi de gösteriyor. Hükümetimiz emlak ve gayrimenkul sektörünü ekonominin lokomotifi olarak görmektedir." dedi.

 

Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüşecek!

 

Ceylan, ülkedeki toplam milli gelirin yüzde 8-9'unu inşaat sektörünün oluşturduğunu vurgulayarak, dünya nüfusunun yüzde 54'ünün şehirlerde yaşadığını kaydetti. Kentsel dönüşüm önemine de değinen Ceylan, dönüşüm çalışmalarının hızlanması için hazırlanan kanun teklifinin yasalaşmasını beklediklerini söyledi. Türkiye'de dönüşmesi gereken 7,5 milyon konutun sadece 1 milyon 150 bin adedinin  dönüştürüldüğünü söyleyen 

 

Mehmet Ceylan, yılda 500 bin konut ve iş yerini dönüştürme hedefi içinde olduklarını belirtti. Ceylan bakanlık bünyesindeki kentsel dönüşüm hesabını güçlendirmeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

 

İller Bankası kanununda düzenlemeler getirileceğini anımsatan Ceylan, bu kapsamda İller Bankası'nın 20'den fazla gayrimenkulünü satışa çıkardıklarını ve buradan gelecek paranın kentsel dönüşüm alanında kullandırılacağını söyledi.

 

Ceylan, kentsel dönüşümde yaşanan bürokratik zorlukları aşmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek, bina ve parsel bazlı dönüşüm yerine alan bazlı dönüşümü önemsediklerini ifade etti. Deprem gerçeğine de vurgu yapan Mehmet Ceylan 52 ilde 217 riskli alan bulunduğunu söyledi. 

 

Ceren YÖRÜK/CNREmlak2017

 

 


Geri Dön