19 / 04 / 2024

Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüştürülecek!

Yılda 500 bin konut ve iş yeri dönüştürülecek!

İstanbul Fuarcılık tarafından düzenlenen 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin desteğiyle CNR Expo Yeşilköy'de başladı. 



İstanbul Fuarcılık tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin desteğiyle CNR Expo Yeşilköy'de düzenlenen 2. CNR Emlak Zirvesi ve CNR Emlak Fuarı başladı.

 


Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, gayrimenkul sektörünün son 15 yılda önemli gelişmeler kat ettiğini belirterek, "Yatırımları dünyada örnek teşkil edecek projeler sunuldu. Bu açıdan son derece önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum." diye açıklama yaptı. 

 

Zirvenin açılışında konuşan Ceylan, 15 yıl önce gayrimenkul sektörüyle ilgili bu derece yoğun fuar ve zirveler düzenlenmediğini vurgulayarak, "Son yıllarda önemli zirve ve fuarlar birbiri ardına gelmektedir. Sektör son 15 yılda önemli gelişmeler kat etti. Yatırımları dünyada örnek teşkil edecek projeler sunuldu. Bu açıdan son derece önemli bir başarıya imza attığımıza inanıyorum. Bu durum, hükümetin inşaat ve altyapı sektörüne verdiği önemi gösteriyor.  Hükümetimiz inşaat sektörünü ekonominin lokomotifi olarak görmektedir." dedi.

 

Ceylan, ülkedeki toplam milli gelirin yüzde 8-9'unu inşaat sektörünün oluşturduğunu dile getirerek, dünya nüfusunun yüzde 54'ünün şehirlerde yaşadığını kaydetti. Kentsel dönüşümün hızlanması için hazırlanan kanun teklifinin yasalaşmasını beklediklerine işaret eden Ceylan, dönüştürülmesi gereken 7,5 milyon konutun sadece 1 milyon 150 bin adedinin  dönüştürüldüğünü de dile getirdi. 

 

Ceylan, yılda 500 bin konut ve iş yerini dönüştürme hedefi içinde olduklarını aktararak, bakanlık bünyesindeki kentsel dönüşüm hesabını güçlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

 

İller Bankası kanununda düzenlemeler getirileceğini anımsatan Ceylan, bu kapsamda İller Bankası'nın 20'den fazla gayrimenkulünü satışa çıkardıklarını ve buradan gelecek paranın kentsel dönüşüm alanında kullandırılacağını belirtti.

 

Ceylan, kentsel dönüşümde yaşanan bürokratik zorlukları aşmak için çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayarak, bina ve parsel bazlı dönüşüm yerine alan bazlı dönüşümü önemsediklerini ifade etti.


Geri Dön