20 / 04 / 2024

Perakendeciler indirim dönemine girdi!

Perakendeciler indirim dönemine girdi!

Perakende sektöründe indirim dönemi, tüketicinin alışverişi ertelemesiyle bu yıl erken açıldı. Yüzde 80'e varan indirimin yanı sıra bu yılın en cazip kampanyasını hediye çekleri oluşturuyor..



Perakende sektöründe indirim dönemi bu yıl erken başladı. Tüketicinin indirim beklentisine girerek alışverişi frenlemesi, sektör oyuncularını harekete geçirdi. Markaların 31 Aralık öncesinde indirime girmemek için verdiği mücadele bu yıl da amacına ulaşamadı. Yüzde 80'e varan indirimin yanı sıra bu yılın en cazip kampanyasını hediye çekleri oluşturuyor. Kiğılı'nın CEO'su Hilal Suerdem, pek de canlı geçmeyen son iki ayın ardından yılbaşı alışverişinin şimdiden başladığını söyledi. İndirimlerle tüketimi canlandırmayı hedeflediklerini belirten Suerdem, "Sektörümüz için en bereketli ay aralıktır. Ciromuzun önemli bir kısmını bu ay yaparız. Aralık 2014 iyi geçecek" dedi. DESA'nın Genel Müdürü Burak Çelet de, indirime girdiklerini söyledi. Aralık ayının iyi başladığını ifade eden Çelet, "Artık yılda iki dönem indirim yapmak geçmişte kaldı. Çünkü sürekli olarak yeni koleksiyon üretiyoruz. Yeni ürünlere yer açmak için büyük indirimlerle eski ürünü raftan kaldırmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 


CİRO YÜZDE 30 ARTACAK 

Orka'nın Genel Koordinatörü Osman Arar, sektördeki rekabetin indirimi erkene çektiğini söyledi. Yeni sezonu gerçekçi fiyatlarla açtıklarını vurgulayan Arar, "Bizde özellikle hafta sonu kampanyaları var. Bu yıl aralık ayında geçen yıla göre ciromuzu yüzde 30-40 artırmayı hedefliyoruz. Türkiye'deki bütün göstergeler sektörümüz için olumlu gidiyor" dedi. 


'NET' İFADESİ SEKTÖRDE TREND

Perakendecilerin 'Yüzde 60-70'e varan indirim ifadesi artık 'net'leşmeye başladı. Son yıllarda vitrinlerde 'Net yüzde 30', 'Net yüzde 50' gibi etiketler giderek artıyor. Ancak tüketicinin kafası fiyatlandırma konusunda halen karışık. Çünkü sezonu gerçekçi olmayan fiyatlardan açıp büyük indirim yaptığını vurgulayan firma sayısı artıyor. Sektörün son dönemdeki yeni vurgusu ise "Gerçekçi fiyatlandırma" üzerinde yoğunlaşıyor.


Sabah


Geri Dön