23 / 04 / 2024

Perakendeciler kiraların TL'ye dönüşünden mutlu!

Perakendeciler kiraların TL'ye dönüşünden mutlu!

Perakende sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Sami Kariyo ve Penti’nin CEO’su Mert Karaibrahimoğlu, dövizle kiralamalar konusunda alınan kararlar hakkında açıklamalar yaptı.



Penti’nin patronu Sami Kariyo ve Penti’nin CEO’su Mert Karaibrahimoğlu perakende sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. Kariyo, hükümetin dövizle kiralamalar konusunda aldığı kararlar hakkında açıklamalarda bulundu.

TL'ye dönüşte anlaşmalar sağlanıyor

Hürriyet'ten Elif Ergu'nun haberine göre, Ocak ayına kadar sözleşmelerin yenileneceğini, tarafların masaya oturacağını söyleyen Kariyo, “Bizim de dövizle kontratımız çok. 1200 kontratı gözden geçireceğiz. Türk Lirası’na geçiş çok doğru bir hamle oldu. Herkes Bakanlık’tan mekanizma bekledi. Ocak ayına kadar masaya oturanlar aralarında anlaşacak. Mevcut kurdan sözleşme yenilenmesi kabul edilebilecek bir durum değil” diye konuştu.

Perakendeciler kiraların TL ye dönüşünden mutlu! 

''Sözleşme yapılan tarihteki kur da esas alınabilir''

AVM yönetimleri, mağaza sahipleri ve kiracıların sözleşme yapılmış olan tarihteki kuru esas alabileceğini de belirten Kariyo, “Perakendecilerin çoğu sözleşme tarihindeki kurdan anlaşma sağlamış durumdaydı. Sabitlenen kur üzerine enflasyon oranının eklenmesi de kiraları belirlemede bir yöntem olabilir” ifadelerini kullandı.

Mağazaların yüzde 70’i AVM’lerde

Mağazalarının yüzde 70’inin AVM’lerde olduğunu hatırlatan Penti CEO’su Karaibrahimoğlu, ürünlerinin yüzde 30’unda yıl sonuna kadar yüzde 10 indirim yapacaklarını söyledi.
 

Kira sözleşmelerinde TL'ye dönüşün formülü değişti!


Geri Dön