19 / 04 / 2024

Peru'daki Rezidans'ın balkon şeklindeki havuzu ürkütüyor!

 Peru'daki Rezidans'ın balkon şeklindeki havuzu ürkütüyor!

Peru'nun gecekondularla dolu başkenti Lima'da inşa edilecek bir rezidansa ait projede balkon şeklindeki havuzlar görenleri ürkütüyor




Bu apartman dairelerinden satın alanlar misafirlerini havuz partisine çağırırken yükseklik korkusu olanları uyarmak zorunda kalacak. Peru'nun başkenti Lima'da DCPP mimarlık firmasının inşa etmeyi planladığı bu rezidansların balkon görünümlü havuz ları bulunuyor. Proje her daire sahibine kendi özel havuzuna üstelik yerden yüksekte girme imkanı sağlıyor. Binanın ana yapısının dışında kalan çıkıntı şeklindeki havuzlar insanlara adeta gökyüzünde yüzüyormuş izlenimi veriyor. Sky Condos adı verilen binada yaşayanların ayrıca 9 milyon kişinin yaşadığı kenti gören bir terası ve özel golf sahası olacak. 


KARANLIK KÖŞESİ YOK 

20 katlı rezidansın bir diğer özelliği ise dairelerin içi dahil günışığından yararlanmayan hiçbir karanlık köşe bırakmayacak şekilde tasarlanmış olması. Ayrıca yapının balkon şeklindeki havuz ve ana yapısıyla girintili çıkıntılı olması gün içinde çeşitli doğal ışık oyunlarının da oluşmasını sağlıyor. Proje yetkilileri "Artık klasikleşmiş dikine uzayan ve hiçbir özelliği bulunmayan gökdelen mantığına bir son verilmesi gerekiyor. Biz de klasik gökdeleni havuz çıkıntılarıyla farklı bir anlayışla tasarladık" diyor. DCPP firması Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bulunan bir limanı yeni bir tasarımla modernize etmek için kolları sıvadı. 


Sabah


Geri Dön