20 / 04 / 2024

TOKİ 60 şehirde 193 dönüşüm projesi yürütüyor!

TOKİ 60 şehirde 193 dönüşüm projesi yürütüyor!

Toplu Konut İdaresi yerel yönetimlerle iş birliği içinde 60 şehirde farklı ölçeklerde 193 dönüşüm projesi yürütüyor.



Deprem ve afetlere karşı riskli ve ömrünü tamamlamış yapı ve yerleşim alanlarını kentsel dönüşüm projeleriyle yenileyen TOKİ, yerel yönetimlerle iş birliği içinde 60 şehirde farklı ölçeklerde 193 dönüşüm projesi yürütüyor.

58 milyon metrekarelik toplam alan üzerinde süren dönüşüm çalışmalarının önemli bölümünün 2018’de tamamlanma aşamasına geleceğini belirten  TOKİ  Başkanı Turan, TOKİ’nin hayata geçirdiği dönüşüm çalışmalarının fiziki iyileştirmenin yanı sıra sosyolojik açıdan da artı değer yarattığını söyledi. Turan, “Dönüşüm çalışmalarımızı yüzde 90’a varan uzlaşma oranlarıyla vatandaşlarımızla iş birliği içinde geliştiriyoruz. TOKİ, bu alanda en başarılı sonuçları elde eden kurumların başında geliyor; çünkü temelinde güçlü bir uzlaşma kültürü yatıyor. Alanları fiziki olarak iyileştirirken, bölge sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak, bölgeye ekonomik açıdan değer katacak, sosyal eşitliğe katkı sağlayacak ve güvenli konut ihtiyacına yanıt verecek bir anlayışı ön planda tutuyoruz” dedi.

Son 15 yılda bütün kamu binalarını, okulları ve hastaneleri yenilediklerini söyleyen Turan, insanı odağa alan, yerel kalkınmayı, tarihi ve kültürel mirası korumayı gözeten yaklaşımın, 2018’de hayata geçirilecek yeni projelere de yansıtılacağını kaydetti.


Geri Dön