25 / 04 / 2024

Peşinat olmadan ev almak mümkün mü?

Peşinat olmadan ev almak mümkün mü?

Peşinatı olmayan bir çok kişi ev almanın hayalini kuruyor. Nakdi olmayan ev almak için en uygun zaman olduğunu düşünen yatırımcılar için ''ev almanın 3 yolu'' araştırıldı. 



Nakdi olmayan binlerce kişi ev almanın hayalini kuruyor. Peki peşinat olmadan ev almak mümkün mü? Birikimi olmadan ev almak isteyenler konu hakkında detaylı inceleme yapıyor. İşte peşinatı olmayan için 
ev almanın 3 yolu....

Peşinat olmadan ev almanın 3 yolu

1- Peşinat kısmı için ihtiyaç kredisi kullanılabilir
2- Projelerin peşinat kampanyalarından yararlanılabilir
3- İpotek gösterilerek kredi kullanılabilir

Peşinat kısmı için ihtiyaç kredisi kullanmak

Peşinatınız yoksa konut kredisinin yüzde 20'lik peşinatını karşılayacak ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz. Başka birinin adına kredi çekerek ya da başka bir bankadan ihtiyaç kredisi alarak peşinatı karşılayabilirsiniz. 

Dikkat etmeniz gereken nokta ise ihtiyaç kredisinin dezavantajlarının konut kredisinden fazla olması. İhtiyaç kredisi en fazla 36 ay vade olarak kullanılabiliyor. Faiz oranlarının konut kredisinden yüksek olması ve ihtiyaç kredisinin KKDF ve BSMV vergilerinden muaf olmaması ödemeyi yükseltiyor. 

Projelerin peşinat kampanyalarından yararlanmak

Toplu konut projeleri ve lüks konut projelerinin firmaları müşterilerin ilgisini çekmek için 0, yüzde 5, yüzde 10 gibi peşinat tutarları gerektiren kampanyalar düzenliyor. Kampanyalarda yüzde 20'lik peşinat kısmından eksik kalan tutar taksitlere bölünerek satıcı firmaya ödeniyor. 

İpotek gösterilerek kredi kullanmak

Ev alırken peşinat tutarı için ipotek gösterilebiliyor. İhtiyaç kredisi kullanmak ile aynı mantıkta olan ipotek göstermek, kredinin tutarını ve onaylanma ihtimalini yükseltiyor. İpotek verilecek gayrimenkul için eksper, ipotek ve sigorta masrafları oluşturuluyor. 

Konut kredi faizlerinin düşmesini beklemek mantıklı mı?

Konut kredisi kullanarak ev alınır mı?

Konut kredi faizlerinde son durum Ocak 2019!

Tüketici kredilerinin 2018 dönemsel analizi!


Geri Dön