25 / 04 / 2024

Para biriktirerek ev almak mümkün mü?

Para biriktirerek ev almak mümkün mü?

Her şeyin fazlaca pahalı olduğu ülkemizde ev sahibi olmak imkansız hale geldi. Peki para biriktirerek ev almak mümkün mü? İşte milyonları ilgilendiren bu sorunun cevabı...



Yıllarda kiracı olanların birikim yaparak ev almaları hayli zor ve kiracı olmak, her ay düzenli olarak ödeme yapmak bir süre sonra artık can sıkıcı hale geliyor. Marmara Gazetesi'nde yer alan habere göre; insanlar yıllarca çalışıp, bir eve sahip olabilmek istiyor. Peki bir ev sahibi olabilmek için neler yapılabilir?

Para biriktirerek ev alınabilir mi?

Tasarruf etmek hayat şartlarında en önemli bir etken. Öncelikle bir birikiminiz yoksa eğer sadece ev almak değil her konuda zorlanırsanız. Yıllar boyunca bir ev sahibi olabilmenin hayali ile biraz birikim yapabilirsiniz. Çünkü devlet tarafından hayata geçirilen devlet destekli konut hesabı ile ev almanız kolaylaşacak. Sizler de bu imkândan yararlanıp durumu fırsata çevirebilirebilirsiniz. Devlet destekli konut hesabının amacı kişilerin birikim yapmalarına yardımcı olabiliyor.  Ev sahibi olmak isteyen kişinin örneğin 80 bin lira birikim yapmasıyla devlet size 20 bin lira hediye ediyor. Yani sizin 100 bin liranız oluyor ve bütçenize uygun olan bir evi satın alabilirseniz. 

Tasarruflu ve para biriktirerek ev satın almak için neler yapılmalı?

Tasarrufla ev satın almayı herkes merak ediyor. Bilinçli bir şekilde harcama yapıp belirli bir kısmını ev satın alabilirseniz. Çünkü bir banka kredisine başvurmanız durumunda kredi miktarının çok daha fazlasını geri ödemek zorundasınız. Faiz miktarı, dosya masrafı, vadesi ve buna benzer konular da çektiğiniz kredi miktarı eklendiğinde ortaya korkunç rakamlar çıkıyor. 

Faiz oranlarının artmasıyla kişilerin canını sıkan en önemli konular arasında. Bu yüzden faiz konusuna hiç girmeden öncelikle kendi birikiminiz ile ve tasarrufla ev almak vermiş olduğunuz en doğru kararlar arasında yer alıyor. Zaten her ay düzenli olarak ödediğiniz kira bedelini, katılacağınız konut projesinin tamamlanmasıyla kendi evinizin taksitlerini ödeyip hayallerine sahip olabilirsiniz. Devletin ev almak isteyenler için meydana getirdiği projeler de gerçekten insanları para biriktirme ve tasarrufa teşvik eden harika birer projeler arasında yer alıyor.

Yeni asgari ücretle İstanbul'dan kaç yılda ev alınıyor?

İstanbul'da bir aile ev sahibi olabilmek için kaç sene çalışıyor?


Geri Dön