26 / 04 / 2024

Peşinat olmadan ev kredisi alınır mı?

Peşinat olmadan ev kredisi alınır mı?

Ev satın almak isteyen vatandaşların en fazla seçtiği kampanyalar arasında yer alan konut kredileri belirli bir tutara kadar veriliyor. Farklı bir deyişle ev bedelinin yüzde 80, 75 veya 50’sine kadar konut kredisi sunuluyor. Kalan bölüm ise peşinat olarak veriliyor.



Ev satın alabilmek için peşinatı bulunmayan bireyler gerekli şartları taşımaları halinde konut kredisi alabiliyor. Bu türden kredi çekilebilmesi için şartların sağlanması önemlidir. Genellikle bankalara konut kredisi başvurusu yapıldığında en çok kullanılabilecek kredi tutarı yüzde 80 olarak tespit edilmiştir. Bu süreçte 100 bin TL’lik konutlarda bu oranlardan bankanın vereceği en çok tutar 80 bin TL’dir. Kalan 20 bin TL’lik bölüm ise peşinat oluyor.

Bu süreç içerisinde özellikle de nakit parası olmayanlar için bazı sorunlar oluşuyor. Bu süreç içerisinde bazı yöntemler deneniyor. Bu yöntemlerden ilki satıcıyla anlaşıp ekspertiz değerinin yüksek gösterilmesidir. 100 bin TL’lik bir konut için ev satış bedelini 120 bin TL olarak gösterip evin yüzde 80’ine konut kredisi aldığınızda aslında mevcut evinizin tamamına kredi çekebiliyorsunuz.

Peşinatsız kredi veren bankalar hangileridir?

Peşinatsız konut kredisi finansmanını sağlayan bankalar konutun tamamına finansman imkanı sunuyor. Bu süreç içerisinde bankaya başvuruda yapmadan önce Emlak Konut GYO’nun sunduğu düşük faizli ve uzun vadeli kredilerden yararlanabiliniyor. Yapılan projelere katılacak Emlak GYO kredi için değil, yeni ev projeleri kapsamında olarak ev satın alabilmek için kullanılıyor.

QNB Finansbank Peşinatsız Kredi; peşinatı olmayan bireylere ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. 180 aya varan vadeler ve düşük faiz oranlarıyla bankaya başvuru yapılan kredi notu hakkında inceleme başlatılıyor. Başvuru sahibinin çekmeye uygun olması durumunda banka en geç iki iş gücü içerisinde eksper görevlendirir ve satın alınacak konutun değerini inceliyor.

HSBC ise ek teminat gösterilmesi halinde 120 aya varan vadelerde peşinatsız konut kredisi kullandırıyor. Bu durumda peşinat olmadan ev sahibi olma fırsatı sağlanıyor.

TEB, 10 yıla ulaşan vadelerle peşinatsız konut kredisi veriyor. Ev değeri kadar konut kredisi çekme fırsatı sağlıyor.

Peşinat olmadan ev almak mümkün mü?


Geri Dön