29 / 03 / 2024

Petrolü hareketlendirecek hamle: Tam 10 milyon varil!

Petrolü hareketlendirecek hamle: Tam 10 milyon varil!

ABD Enerji Bakanlığından yapılan son açıklamada, ham petrol tedarik etmek için 10 milyon varile kadar yeni bir satış bildiriminin yayımlandığı kaydedildi. Öte yandan brent petrolün varil fiyatı, günü 91,35 dolar seviyesinde tamamladı.



ABD Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada, kasım ayından itibaren teslim edilmek üzere stratejik petrol rezervinden yaklaşık 10 milyon varile kadar petrol satılacağı bildirildi.

Şu ana kadar 155 milyon varil petrolün satıldığı belirtilen açıklamada, bir sonraki satışla bunun 165 milyon varile çıkacağı belirtildi.

ABD Başkanı Joe Biden, mart ayında ülkenin stratejik petrol rezervinden gelecek 6 ay içinde günde 1 milyon varil, toplamda ise 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesine izin vermişti.

Beyaz Saray, temmuz ayı sonunda da ülke genelinde benzin fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervinden ilave 20 milyon varil petrol satacağını açıklamıştı.

Söz konusu satışlarla birlikte, ABD'nin stratejik rezervindeki ham petrol oranı, 434,1 milyon varille Ekim 1984 tarihinden bu yana en düşük seviyeye inmişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön