19 / 04 / 2024

Pierre Loti'ye 2 yeni teleferik hattı gelecek!

Pierre Loti'ye 2 yeni teleferik hattı gelecek!

Eyüp'e nefes aldıracak proje için geri sayım başladı. Yıllık 3 milyon ziyaretçi alan Pierre Loti'ye 2 yeni teleferik hattı geliyor. Projede, metro, tramvay ve meydan düzenlemesi de var.



İstanbul trafiğine çözüm sağlayan ve turizmin canlanmasına yol açan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılırken, Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik hattının da yapılması planlanıyor. 



YOĞUNLUĞU TAŞIMIYOR 

Projelerin tamamlanmasıyla Eyüp'te iki hatta hizmet veriliyor olacak. Miniatürk teleferik hattı 1,9 kilometre, Vialand teleferik hattı ise 3,5 kilometre uzunluğa sahip olacak. 



Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, yaptığı açıklamada, bu hatlara ek olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak 2 metro ve 2 tramvay hattının çalışmalarının devam ettiğini anlattı. Projelerin 2,5 yıl içinde tamamlanmasının beklendiğini söyleyen Aydın, Eyüp Meydanı'ndan Pierre Loti'ye 10 yıldır hizmet veren teleferiğin bölgeye yetmediğine dikkati çekti.


 

MEYDANDA ULAŞIM RAHATLAYACAK 

Aydın, ilçenin tarihi kimliğinden dolayı çok ziyaretçi aldığı için trafikte sıkıntılar yaşandığını, ulaşımı rahatlatacak ve tarihi dokuyu ortaya çıkaracak çalışmalar yapılacağını söyledi. Bu kapsamda Eyüp Meydanı yayalaştırılacak ve bisiklet yolları yapılacak. 555 Projenin bir ayağı da Eminönü'nden Alibeyköy'e Sahil hattı boyunca Eyüp'e ulaşacak yeni bir tramvay hattı. Tramvay hattına paralel olarak bisiklet yolları da oluşturulacak. 



Yeni Şafak


Geri Dön