18 / 04 / 2024

Pınar Özcan: Ankara estetik bir kent olma yolunda ilerliyor!

Pınar Özcan: Ankara estetik bir kent olma yolunda ilerliyor!

Ankara'nın estetiğine kadın eli değecek ANGIAD Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Özcan, Ankara'nın estetik bir kent olma yolunda ilerlediğini ancak daha yapılacak pek çok düzenleme olduğunu söyledi.



Genç İşadamları Derneği (ANGIAD) Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Özcan, kent estetiğinin önemine işaret etti. Aynı zamanda Işık İç Mimarlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten İç Mimar Pınar Özcan: kentsel gelişim süreci çok hızlı olmasına rağmen Ankara'nın bugün sağlıklı bir kentleşmeyi sürdürdüğünü söyledi. "Ankara'da her geçen gün kenti kullananların kentsel yaşam kalitesi artmaktadır" diyen Pınar Özcan. şöyle devam etti: "Günümüz insanı. geçmişin doğal yapısı içinde modern yaşamak istemektedir. Ankara'da bu anlamda kentsel estetiğe verdiği önemle geçmişle bugünü uyumlu bir şekilde birleştirmeyi başarmıştır.  Ankara  sokaklarında dolaşırken bunu hissetmek mümkün.


 KENTİN BATISI HIZLA GELİŞİYOR


İç Mimar Pınar Özcan Ankara'nın kent mimarisini tarihi ve modern olarak ikiye ayırarak yorumlamanın daha doğru olacağını da ifade etti. 


Özcan. "Ankara'nın batı bölgesinin, modern ve büyük yapılarla, yüksek yapı projeleri ile gelişmesi kente değer katmaktadır. Ayrıca bir kentin olmazsa olmazları; modern kent meydanları, hayvanat bahçesi, geniş yeşil alanlar ve tema parklar, bakımlı ve estetiği olan caddeler. Yıllardır eksikliğini çektiğimiz bu sosyal alanlar önümüzdeki dönemde Ankara'da da hizmete girecek. Ankaralılar ın deniz özlemini gidermek için su koııseptine ağırlık verecek projelerin yaşama geçirilmesinin daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Ayrıca mimari yaklaşımlar sergilenirken tarihi dokunun korunduğu bölgelerde bu mimari yapıya uygun yapılaşmalara yer vermeye özeıı gösterilmelidir. Modern mimarinin egemen olduğu kesimlerde ise sonradan tarihi dokuyu sergileyen yapılardan kaçınılmalıdır" dedi. 


ANKARA'NIN AVRUPA BAŞKENTİ OLMASI İÇİN... 


Pınar Özcan. Ankara'nın Avrupa başkentleri gibi dikkat çekici olması için. şehrin kentsel yapısına uygun mimari yapıların yapılmasının şart olduğunu da söyledi. Özcan, şöyle devam etti: "Bu yapılar yapılırken ekonomik olmasından çok, yüzyıllar boyu bozulmadan yaşayacak yapılar olmasına özen gösterilmelidir. Tarihi restorasyonlar kesinlikle devam ettirilmeli, kent insanının görüşü mutlaka anketlerle sürekli dikkate alınmalı, kent siluetine değer katacak konsept projelere her zaman yer verilmelidir. Yerel yönetimlerde bayan yöneticilere daha fazla öncelik verilmesi de çok önemli bir konudur. 


Kadının zarafeti ve ince ruhunun, mimari bilgisi ile birleştiğinde kent estetiğine değer katacağı göz ardı edilemez bir gerçektir" dedi. İç Mimar Pınar Özcan, Ankara'nın kent mimarisini tarihi ve modern olarak ikiye ayırarak yorumlamanın daha doğru olacağını da ifade etti. 


Anadolu


Geri Dön