18 / 04 / 2024

Balıkesir marka kent olma yolunda ilerliyor!

Balıkesir marka kent olma yolunda ilerliyor!

Balıkesir turizmden zeytinciliğe, sanayiden kültürel yaşama pek çok proje ile marka kent olma yolunda ilerliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Hizmet götürmediğimiz Balıkesirli kalmayacak” diyor




Kısa süre önce büyükşehir statüsüne kavuşan Balıkesir turizmden zeytinciliğe, sanayiden kültürel yaşama pek çok proje ile marka kent olma yolunda ilerliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Hizmet götürmediğimiz Balıkesirli kalmayacak” diyor


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bu göreve Balıkesir'in sorunlarına çözüm üretmek için talip olduk ve geldik. Hizmette dokunmadığımız Balıkesirli kalmayacak, herkesin sorununa en kısa sürede çözüm bulunacak" dedi. Seçim öncesinde körfez bölgesindeki zeytin ve zeytinyağının kalitesini arttırmak için vaatte bulunduklarını belirten Başkan Uğur, seçildikten sonra ilk icraat olarak zeytin zararlarıyla mücadele kapsamında 3 milyon TL civarında bütçe ayırdıklarını söyledi. 


Prestij projeleri yolda 

Marmara ve Ege'de 825 bin dekar alanı ilaçladıklarını ifade eden Uğur, "Üreticiye 'Zeytinyağının ekonomiye, çiftçimize katkısı nedir? İhracatın cari açığımızın azalmasına katkısı nedir?' diye sordum. Dediler ki, 'Çanakkale'de zeytin sıkılıyor 2-3 asit. Balıkesir'de sıkılıyor 1 asitin de altında. 5-6 TL'ye satılacak zeytinyağı şu anda 9-10 TL'ye satılıyor. Zeytinyağının kilosunda 3 TL kazanç sağlamış olsak, bu 10 bin ton zeytinyağında, 30 milyon lira yapar. Yani 3 milyon lira koyduk, zeytin çiftçisi 30 milyon lira aldı. İşte ekonomiye katkı bu" dedi. 

Turkuvaz Medya Grubu Ege Bölge Temsilcisi ve Yeni Asır Gazetesi yazarı Hüseyin Kocabıyık ile Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'yı makamında ağırlayarak yatırımlar hakkında bilgi veren Uğur, "Hizmette dokunmadığımız Balıkesirli kalmayacak, herkesin sorununa en kısa sürede çözüm bulunacak. Bu göreve çözüm üretmek için talip olduk ve geldik" diye konuştu. 

Ayvalık'a yönelik prestij projelerinde önümüzdeki günlerde uygulamaya geçileceğini de belirten Başkan Uğur, ilçenin turizm potansiyelini artıracak ve dünyanın sayılı plajlarından Sarımsaklı Plajı'nı cazibe merkezi haline getirecek projeleri konuşmak için otel işletmecileriyle de bir araya geldiklerini söyledi. 

AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, ilçe yönetimi ve Büyükşehir Belediyesi teknik ekibiyle ilk olarak Lale Adası- Reel Balıkçılık mevkiinde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Uğur, ekibine Altınoluk- Ayvalık arasında deniz seferleri yapılmasına yönelik çalışmalar için talimat verdiğini dile getirdi. 


Körfezin iki yakası birleşiyor 

"Karayolundaki yoğunluğu deniz yoluna aktarırsak birçok sorunu da ortadan kaldırmış olacağız" diyen Uğur, "Edremit Körfezi'nin iki yakasını birleştirmek istiyoruz. Altınoluk'la Ayvalık arasına deniz seferi koyacağız. Körfez Bölgesi'nin yazın nüfusu 1 buçuk milyonu geçiyor. Altınoluk'taki Ayvalık'a, Ayvalık'taki de Altınoluk'a gitsin istiyoruz. Bunun için gerekli çalışmalar çok kısa sürede bitirilecek" dedi. 

Uğur, Sarımsaklı'daki Nikita Deresi'ni de incelediklerini söyledi. Bu derenin temizlenmesi ve çevresindeki alanın turizme kazandırılmasını yatırım programına dahil ettiklerini belirten Uğur, "Ayvalık programı kapsamında Sarımsaklı'nın en büyük plajları arasında yer alan Badavut Kumsalı'nın temizlenmesi ve çevresinin vatandaşların ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi talimatını verdim. Ayvalık, turizmde marka ama biz bunu iyi kullanamıyoruz. Ayvalık'ın sorunları ve eksikliklerini yerinde gördük. Büyükşehir olarak bu sorunlara en kısa sürede çözüm üreteceğiz. Ayvalık marka ilçe olacak" dedi. 


Karesi'de zorluk yok hizmet heyecanı var 

Turkuvaz Medya Grubu Ege Bölge Temsilcisi ve Yeni Asır Gazetesi yazarı Hüseyin Kocabıyık ile Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'nın Balıkesir ziyaretindeki duraklardan biri de Karesi Belediyesi olurken, Başkan Yücel Yılmaz yeni kurulan bir belediye olmanın zorluklarını, hizmet heyecanıyla avantaja çevirdiklerini dile getirdi. 

Sıfırdan bir belediye kurduklarını dile getiren Yılmaz, "2015'e yeni yatırımlarla giriyoruz. Karesi Belediyesi, olarak Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yağmur suyu drenaj hatlarında ve mazgallarda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilçe sınırları içerisindeki yağmur suyu sorununu ve sel baskınlarını önleyeceğiz. Hedefimiz yaşam standartları yüksek, kişilikli ve kimlikli bir Karesi yaratmak. Bunun için Başkanımız Edip Uğur ve ekibi ile koordineli çalışma içerisindeyiz. Her şey Balıkesir ve Karesi için" diye konuştu.


"Yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık" 

Balıkesir Valisi Mustafa Yaman da, Yeni Asır ekibini Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı İsmail Özkan'la birlikte ağırladı. Hüseyin Kocabıyık ve Şebnem Bursalı'ya Balıkesir'deki yatırımlarla ilgili bilgi veren İsmail Uğur, "Kurulduğu 1981 yılında 11 meslek gurubunda 350 civarında üyesi bulunan Balıkesir Sanayi Odası, bugün 19 ilçede 17 meslek gurubundaki 868 üyesine hizmet veriyor. Odamız, diğer meslek odaları, birlikleri ve dernekleriyle yakın ilişki içinde. Yatırım yapmak isteyen herkese kapımız açık, her türlü kolaylık ve yardım için sınırsız hizmet anlayışı içindeyiz" dedi.


Yeni Asır





Geri Dön