18 / 04 / 2024

Piyasada 200 TL patlaması yaşanıyor: “Dolaşımdaki banknotun yarısı” Talip Aktaş yazdı...

Piyasada 200 TL patlaması yaşanıyor: “Dolaşımdaki banknotun yarısı” Talip Aktaş yazdı...

Gazeteci Talip Aktaş bugünkü köşesinde, piyasada dolaşımda bulunan banknotların oranını yazdı. Aktaş yazısında, “Enflasyon büyük kupürlerin satın alma gücünü dramatik şekilde aşağı çekerken, daha büyük değere sahip yeni banknotların basılmasına yönelik baskıları da artırıyor.” ifadelerini kullandı.



Piyasada 200 TL patlaması yaşanıyor: “Dolaşımdaki banknotun yarısı” Talip Aktaş yazdı...

Dünya Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Talip Aktaş bugünkü köşesi için kaleme aldığı yazısında, “TCMB verilerine göre temmuz ayı itibariyle dolaşımda bulunan 307 milyar lira değerindeki banknotların 152 milyar liralık bölümünü 200 TL’lik banknotlar oluşturdu. Böylece 200 TL’lik banknotların tutarı, dolaşımdaki toplam banknot tutarının yüzde 50’sine ulaştı. En büyük kupürler 200 ve 100 TL’nin toplam tutar içindeki payı yüzde 90’a dayanırken, adet olarak payları da yüzde 58’e yükseldi.” dedi.

Aktaş’ın yazısına göre, liradan altı sıfır atılmasının ardından yeniden TL olarak tedavüle giren E9 grubu banknotların tek başına dolaşımda bulunduğu Ocak 2010’dan Temmuz 2022’ye tutar ve miktarlarındaki değişim şöyle:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön