23 / 04 / 2024

Planlanan küçük sanayi sitesinin Sarısu’yu kirletme ihtimali yok!

Planlanan küçük sanayi sitesinin Sarısu’yu kirletme ihtimali yok!

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, “Satılmışoğlu’na yapılması planlanan küçük sanayi sitesinin Sarısu’yu kirletmesi ihtimali yok. Büyükşehir’in bizi ihanetle suçlamasını anlamsız ve yersiz buluyoruz” diye konuştu.



Önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilen 1/25 binlik planlar CHP’li başkanları karşı karşıya getirdi. Büyükşehir Belediyesi, meclis toplantısının ardından Ataç’ın Tepebaşı’na küçük sanayi sitesi isteğini ‘ihanet’ olarak yorumlayan bir açıklama yaptı. Ataç da basın toplantısıyla ‘ihanet’ suçlamasına cevap verdi. “Biz burada Tepebaşı’nın geleceğiyle ilgili bir işlemde müdahale ediyoruz veya taleplerimizi sunuyoruz. Bir küçük sanayinin Tepebaşı bölgesinde yer alması isteği ihanetle suçlanıyorsa biz bu suçu işleyeceğiz” diyen Ataç, şöyle konuştu:


Eskişehir'in 1/25 binlik imar planı onaylandı!


“Bu plan 2030’lara dayanan bir plan. O tarihte Tepebaşı’nın nüfusu belki 600 binlere çıkacak. Tepebaşı, Türkiye’nin çağdaş yüzü. Burada yaşayan insanların bir takım ihtiyaçları var. Biz bu ihtiyaçları karşılamak zorundayız. Burada bir Baksan gerçeği var. Olay zaten bunun üzerinde dönüyor. Baksan Tepebaşı’nın çok önemli noktasında 600 dönüm üzerinde 1200 esnafın yer aldığı önemli bir nokta. Yaklaşık 10 bin nüfusa hitap ediyor. Eninde sonunda esnafla anlaşarak burayı kentsel dönüşüme sokmak zorundayız. Orada çalışan esnaf var. Kentsel dönüşümde ‘çıkın’ dendiğinde bu esnaf nereye gidecek? Baksan’dan çıkacak esnaf için bölgemizden rezerv alanı istiyoruz. Oradaki esnafı Odunpazarı’na göndermek istemem, esnaf da gitmek istemez. Baksan esnafı EMKO’ya Teksan’a gönderilmek isteniyor. Tepebaşı’ndaki vatandaş küçük bir iş için bile 20 kilometre yol gidecek. Bu trafiği, akaryakıt tüketimini artırır, hava kirliliğini artırır. Tepebaşı’nın esnafı Tepebaşı’nda kalsın. Ama Büyükşehir Belediye Başkanımız Tepebaşı’nda kurulacak yeni bir küçük sanayi sitesini ihanetle suçluyor.”


YETER ARTIK TEPEBAŞI’NDA ESNAF KALMADI

Ataç, Büyükşehir’in kurulacak küçük sanayi sitesinin Porsuk’u kirleteceği yönündeki iddialarına ise şöyle cevap verdi: “Sarısu’nun kirlenmesi ihtimali yok. Bizi suçlamasını anlamsız ve yersiz buluyoruz. Zamanında döşemeciler, marangozlar doğru bir kararla Odunpazarı’na gönderildi. Hiç sesim çıkmadı. Ama artık yeter, Tepebaşı’nda esnaf kalmadı. Bizim esnafımız neden kendi bölgesinde çalışmasın. Çamlıca’da oturan biri yürüyerek Baksan’a geliyor, ekmeğini kazanıyor. Bizim yaptığımız işte bir sıkıntı yok. Meclis’ten de oybirliğiyle geçildi. Büyükşehir Belediye Başkanıma defalarca söylememize rağmen bizi dinlemedi ve şimdi de şöyle bir mesajla bizi suçluyor. Biz bunu kabul etmeyiz. Tartışma konusu yapmak istemiyorum ama bize büyük bir itham var. İhanetle suçlanıyoruz. Bunun da düzeltilmesini istiyoruz. Planlar ihtiyaç karşılığında yapılır. Kişilerin inisiyatifinde olan bir şey değildir. Biz burada 10 bin kişinin geleceğini korumak adına böyle bir karar aldık.”


KORKTULAR MI NE YAPTILAR

Ataç, “CHP’nin grup kararı var mı” yönündeki bir soru üzerine “Bana göre yok. Sadece Erdoğan ile ikimiz oy verdik. Maalesef Tepebaşı’ndan üç üyemiz bilemiyorum ne gerekçeyle korktular mı ne yaptılar bizim lehimize oy kullanmadılar. Kendi bilecekleri şey. Biz inandığımız şeyin sonuna kadar arkasındayız” dedi.


BİZDE Mİ BİR GARİPLİK VAR

Ataç, şöyle devam etti: “Burada bir plan mı tartışıyoruz, yoksa siyasi bir polemik mi yapıyoruz? Esas düşündürücü olan bu. Sosyal medyada abuk subuk yorumlar yapılmaya başlandı. İhanet lafı beni son derece rahatsız etti. Bizim sözlüğümüzde böyle bir şey yok. Bu 25 binlik planda üç nokta vardı. Biri Muttalıp, Çukurhisar ve Baksan sanayi bölgeleri. AKP’li meclis üyelerinin getirdiği önergeyle Muttalıp’taki çözüldü. Biz de kabul ettik, güzel bir yaklaşım. Sonra bunlar Odunpazarı’na gitse orayı zehirlemeyecek mi? Bizde mi bir gariplik var. Zehirleyip duruyoruz her tarafı da Odunpazarı’na gidince bir şey olmuyor. Bunlar gerçekten üzücü şeyler. Biz bugüne kadar Büyükşehir Belediye Başkanımızın hep yanında olduk. Bugünden sonra da benim ona karşı bir saygısızlığım olmaz. Ama şu ihanet lafı beni gerçekten çok üzdü, hem beynimde hem kalbimde kalacak.”


MERMERCİLER VE DÖKÜMCÜLER OLMAYACAK

Ataç, şunları kaydetti: “Sarısu’ya zehirli atıkların karışacağı ifade edilmekte ise de, kurulacak küçük sanayi sitesi Keresteciler ve Baksan Sanayi Sitesi’nde yer alan mobilyacıları kapsayacak olup, mermerciler ve dökümcüler gibi çevreyi kirletecek küçük sanayicileri kapsamayacaktır. Kaldı ki, küçük sanayi siteleri paket arıtmalarını kendileri yapacaklardır. Çevreyi kirletici faktörlere karşı zaten çevre kanunu hükümleri gereği gereken önlemler alınacaktır. Özellikle bu bölge sanayi alanı olmayıp, küçük sanayi alanıdır. Sarısu’ya olan mesafesi 1,5 kilometre olup, kendi paket arıtmaları vasıtası ile bu sorun aşılacaktır. Kaldı ki hızlı tren hattı sanayi alanı arasında aşılmaz bir eşiktir.”


Anadolu Gazetesi


Geri Dön