25 / 04 / 2024

Seyrek ve Sarısu’ya arıtma tesisleri inşa ediliyor!

Seyrek ve Sarısu’ya arıtma tesisleri inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seyrek ve Sarısu’yu sağlıklı atıksu altyapısına kavuşturmak için 5 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ile atıksularını arıtmak için de çeşitli büyüklükte 2 adet modüler atıksu arıtma tesisi inşa edecek projeye başladı.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesinin turizm merkezleri olan Seyrek ve Sarısu’yu sağlıklı atıksu altyapısına kavuşturmak için 5 km uzunluğunda kanalizasyon hattı ile atıksularını arıtmak için de çeşitli büyüklükte 2 adet modüler atıksu arıtma tesisi inşa edecek projeye başladı. Turizm sezonu öncesi tamamlanması planlanan proje, 3.5 milyon TL’ye mal olacak.


KANDIRA’DA 3 ADET ARITMA TESİSİ


Geçtiğimiz yıllarda tamamladığı projeler ile Kandıra ve Karadeniz sahil şeridinde yer alan turizm merkezlerini sağlıklı altyapıya kavuşturan İSU Genel Müdürlüğü, bölgede Kandıra Merkez ve Cebeci’de İleri Biyolojik Atıksu Arıtma, Bağırganlı’ da da Modüler Atıksu Arıtma Tesisi ile hizmet veriyor. İşletmeye alınan tesisler ile Karadeniz’in kirlenmesinin önüne geçen Kurum, atıksuları vidanjörler ile arıtma tesislerine taşınan Seyrek ve Sarısu’yu sağlıklı altyapıya kavuşturmak için de proje hazırladı.



2 ADET YENİ ARITMA TESİSİ YAPILACAK


Karadeniz sahilinde yer almalarından dolayı yazın nüfusu büyük bir oranda artan iki bölge için hazırlanan projenin inşaat çalışmalarına bir süre önce başlanıldı. Seyrek’de boru döşeme çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında Seyrek’te 3.000 kişilik modüler atıksu arıtma tesisi ve 4 km kanalizasyon hattı, Sarısu’da da 1.000 kişilik atıksu arıtma tesisi ve 1 km kanalizasyon hattı olmak üzere toplamda 2 adet arıtma tesisi ve 5 km kanalizasyon hattı inşa edilecek.



TURİZM SEZONUNA YETİŞECEK


Bölgeye hayat katacak olan arıtma tesisleri ve kanalizasyon hattı çalışmaları 6 ay sürecek. Turizm sezonu öncesi tamamlanması hedeflenen proje, 3,5 milyon TL’ye mal olacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön