29 / 03 / 2024

Platin fiyatları bugün ne kadar oldu? 15 Temmuz 2022 platin fiyatları...

Platin fiyatları bugün ne kadar oldu? 15 Temmuz 2022 platin fiyatları...

Kıymetli beyaz metal platinin ons fiyatı bugün 853 dolar oldu. Platin ons fiyatı bugün yükselişe geçti. Peki bugün platin fiyatları ne kadar oldu? Platin fiyatları kaç dolar oldu? İşte 15 Temmuz 2022 platin fiyatları...



PLATİNDE NELER OLUYOR?

Rusya Ukrayna savaşı Rusya'yı paladyum üretimi konusunda olumsuz etkiledi. Üretim aşamasında sıkıntılar meydana gelmeye başladı. Rusya, Paladyumda talebi karşılamakta gittikçe zorluk çekiyor. Bu durum karşısında paladyum yerine platin kullanılması sık sık gündeme  geldi. Platin grubunda arz ve talep görünümü bu sene büyük bir belirsizlik gösteriyor.

 Platin fiyatları bugün ne kadar oldu? 15 Temmuz 2022 platin fiyatları...

Platin fiyatları, paladyuma göre daha ucuz olduğu için endüstriyel alanlarda paladyum yerine platinin  kullanılacağı gündemde yer alıyor. Böylelikle paladyum yerine geçmesi planlanan platine olan talep yükselecek ve platin değerli hale gelecek ve platin fiyatları yükselmeye başlayacak.

Fed'in faiz artırımları endüstriyel değerli metallere yönelik iştahı azalttı. Paladyumun ons fiyato bu hafta altın fiyatlarının gerisinde kaldı. Platin'de beklenen sıçrama da sürekli erteleniyor. Analistler, Avrupa ve ABD'nin ekonomik durgunluğa sürüklenmesi durumunda PGM piyasasının riske atılacağı konusunda uyarıyorlar.

Yüksek petrol fiyatlarının ve merkez bankalarının faiz artırımlarının yarattığı ekonomik yavaşlama riski, paladyum, platin ve rodyum gibi endüstriyel metal fiyatlarının daha da düşüp düşmeyeceği sorularını gündemden düşürmüyor. Başta ABD ve Avrupa olmak üzere platin ve paladyum piyasalarında yaşanan ekonomik durgunluğun platin grubu metallerini durgunluğa sokabileceği belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön