20 / 04 / 2024

Point Bornova, Altındağ'daki konut fiyatlarını artırdı!

Point Bornova, Altındağ'daki konut fiyatlarını artırdı!

Yaptıkları her proje ile bölgenin değerini artırdıklarını söyleyen Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk, Point Bornova'nın açılmasıyla birlikte ilçenin Işıkkent bölgesindeki evler 10 kat değerlendi" dedi.



Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk, Point Bornova konutlarında yaşamın Temmuz'da başlayacağı söyledi. Metehan Kavuk, kendilerinden sonra bölgede 5 bin konutun daha yapılmaya başladığını açıklandı. 


Point Bornova Alışveriş Merkezi'nde gazetecilerle bir araya gelen Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ile Kavuklar Gayrimenkul Grup Başkanı Metehan Kavuk amaçlarının kente simge yapılar kazandırmak ve kentin değerini arttırmak olduğunu söyledi. Çok sayıda ev yapmak yerine insanların dikkatini çekecek farklı şeyler yapmak peşinde olduklarını belirten Metehan Kavuk, "Örneğin Point Bornova AVM ile dünyaca tanınmış ama Türkiye'de sadece İstanbul'a bir şube açmış mağazalar da İzmir'e geldi. Çünkü Point Bornova'nın ilklere imza atması ve hızla gelişen  İzmir  gibi bir ilde olması dikkatleri buraya çekti" diye konuştu Point Bornova'nın yer aldığı Işıkkent'in 5-6 yıl öncesine kadar değerini bulmadığını açıklayan Kavuk, "Projemize 'oraya o kadar yatının yapılır mı' diye bize tepki gösterdi. Fakat bugün bölgenin çehresini değiştiren ve sınıf atlatan bir yer haline geldi. Mart sonuna kadar çevre düzeni de tamamlanacak ve palmiyelerimizi dikeceğiz" ifadelerini kullandı. 


KONUTLARIN YÜZDE 40'l SATILDI 


Projeye başlamadan önce bölgede 2+1 konutların 100 bin civarında satılırken projenin tamamlanmasıyla evlerin 10 kat değerlendiğini açıklayan Metehan Kavuk, "Evlerin fiyatı bir anda milyon liralara yaklaştı. Benzer şekilde Altındağ'daki Kavuklar Bornova projemiz ile bölgedeki evler şimdiden 2 kat değerlendi. Projenin bitmesiyle bu evlerin değeri 3 katına yükselecek. Altındağ projemizde de 1200 konutun yüzde 40'ını şimdiden sattık" dedi. Point Bornova bünyesindeki kulede yer alan 656 konutta temmuz ayından itibaren yaşamın başlayacağını sözlerine Abdullah Kavuk ise, "İzmirliler burada böyle bir AVM ve konut projesi yapılacağına inanmıyordu. Biz buna rağmen bu simge yapıyı kente kazandırdık. Burada ilk adımı attık ve 5 bin konutun daha diğer yatırımcılar tarafından burada yapılmaya başlanacak olması bizi sevindiriyor.



Sabah Egeli







Haber Posta Ege Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



2.5 ayda 2.6 milyon ziyaretçi sayısına ulaşan Point Bornova, Altındağ'daki konut fiyatlarına tavan yaptırdı. Etrafında da yaklaşık 5 bin yeni konut yapılmak üzere...

 

BÖLGENİN ÖNEMİ ARTTI 


Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ve Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, emlak sektörüne ilişkin gelişmeleri ve 2016 planlarını anlattı. "Biz inşaatçı değiliz, derdimiz yapıp satmak değil" diyen Abdullah Kavuk. Point Bornova'nın buna en iyi örnek olduğunu söyledi. Büyük düşünüp hayal ettiklerini ve ilk yatırım riskine kendilerinin girdiğini belirten Kavuk. "Biz proje ürettiğimiz bölgenin kaderini değiştirip, yeni bir değer oluşturuyoruz. Point Bornova'nın etrafında 4-5 bin yeni konut yapılacak. Mevcut evlerin fiyatları da 3-10 kat arasında arttı" diye konuştu. 


KAZANDIRAN PROJELER 


İzmir'in geleceğine çok inandıklarını belirten Metehan Kavuk ise şunları söyledi; "2015 ciromuz yüzde 17 artışla milyon lira oldu. 2016'da devam eden projelerimize odaklanacağız. Point Bornova'nın dairelerine temmuz taşmılabilir olacak. Şu anda iş dünyasının en çok konuşulan ve en çok korkulan kenti İzmir. 2016'dan da umutluyuz. Türkiye'nin en hızlı kenti İzmir olacak. Üç yıldır otelcilik üzerine çalışıyorum. Kar edecek bir duruma geldiği anda yatırım Her projemiz bitmeden yatırımcısına yüzde 100 kazandırdı. Yüzde 40'ı şimdiden satılan Kavuklar Bornova'da da aynısı olacak." 



Posta Ege



Haber Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk, proje yaptıkları her bölgenin değer kazandığını dile getirerek, "Point Bornova'nın yer aldığı Işıkkent'teki konut fiyatları 100 bin lirayken AVM'nin açılmasıyla 1 milyon liraya ulaştı" ifadesini kullandı.


Point Bornova Alışveriş Merkezi'nde gazetecilerle biraraya gelen Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk ile Kavuklar Gayrimenkul Grup Başkanı Metehan Kavuk amaçlarının kente simge yapılar kazandırmak ve kentin değerini artırmak olduğunu söyledi. Çok sayıda ev yapmak yerine insanların dikkatini çekecek farklı şeyler yapmak peşinde olduklarını belirten Metehan Kavuk, "Örneğin Point Bornova AVM ile dünyaca tanınmış ama Türkiye'de sadece İstanbul'a bir şube açmış mağazalar da İzmir'e geldi. Çünkü Point Bornova'nın ilklere imza atması ve hızla gelişen İzmir gibi bir ilde olması dikkatleri buraya çekti" diye konuştu.


3 ayda 2.6 milyon ziyaretçi 


Açıldığı günden bu yana 3 aylık süreçte 2,6 milyon kişinin AVM'yi ziyaret ettiğini kaydeden Kavuk, "Point Bornova'nın açılmasıyla ilçeye gelenlerin sayısı yüzde 120 oranında artmış. Bugün İzmir'de gayrimenkul almak için önemli fırsatlar var. Bizler belki İzmir'de yatırım konusunda risk alıyoruz ama İzmirliler bunun karşılığını veriyor" dedi. 


YÜZDE 40 SATILDI 


Point Bornova'nın yer aldığı Işıkkent'in 5-6 yıl öncesine kadar değerini bulmadığını açıklayan Kavuk, "Bölgeye bu projeyi yapacağımızı açıkladığımız zaman kimileri 'oraya o kadar yatırım yapılır mı' diye bize tepki gösterdi. Fakat Point Bornova, bugün bölgenin çehresini değiştiren ve sınıf atlatan bir yer haline geldi. Mart sonuna kadar çevre düzeni de tamamlanacak ve palmiyelerimizi dikeceğiz" ifadelerini kullandı. Projeye başlamadan önce bölgede 2+1 konutlar 100 bin lira civarında satılırken projenin tamamlanmasıyla evlerin 10 kat değerlendiğini açıklayan Metehan Kavuk, "Evlerin fiyatı bir anda milyon liralara yaklaştı. Benzer şekilde Altındağ'daki Kavuklar Bornova projemiz ile bölgedeki evler şimdiden 2 kat değerlendi. Projenin bitmesiyle bu evlerin değeri 3 katma yükselecek. Altındağ projemizde de 1200 konutun yüzde 40'ını şimdiden sattık" dedi.

 

TEMMUZDA BAŞLIYOR 


Point Bornova bünyesindeki kulede yer alan 656 konutta Temmuz ayından itibaren yaşamın başlayacağını sözlerine Abdullah Kavuk ise şunları söyledi: "İzmirlilerden yüzde 99'u burada böyle bir AVM ve konut projesi yapılacağına inanmıyordu. 

Biz buna rağmen riske girip kente bu simge yapıyı kazandırdık. Burada ilk adımı attık ve 5 bin konutun daha diğer yatırımcılar tarafından burada yapılmaya başlanacak olması bizi sevindiriyor." Yeni Kent Merkezi'nde ruhsat sorunu nedeniyle özellikle İzmirli olmayan yatırımcıların kente korkarak baktıklarını açıklayan Kavuk, "İzmirde büyük yatırım yapacak isim az ama yabancı yatırımcı da korkarak geliyor kente. İnşaat ve gayrimenkul de eğer ülkenin durumu iyiyse sizler de iyi olursunuz. Şu andaki istikrarın olması önemli. Ama bir an önce yatırım için yeni alanlar yaratılmalı. 

Kent merkezi dışında Kemalpaşa gibi bölgelerde hızla altyapı ve imar çalışmaları tamamlanıp yatırımların bu alanlara kayması sağlanmalı" ifadesini kullandı. 



Habertürk Egeli



Haber Yeni Asır Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk, yaptıkları her proje ile bölgenin değer kazandığını söyledi. Kavuk, "Point Bornova'nın olduğu Işıkkent'te konut fiyatları 100 bin lirayken AVM'nin açılmasıyla 10 kat değerlendi" dedi. Point Bornova bünyesindeki kulede yer alan 656 konutta Temmuz ayından itibaren yaşamın başlayacağını sözlerine ekleyen Abdullah Kavuk ise şunları söyledi: "İzmirlilerden yüzde 99'u burada böyle bir AVM ve konut projesi yapılacağına inanmıyordu. Biz buna rağmen riske girip kente bu simge yapıyı kazandırdık. Burada ilk adımı attık ve 5 bin konutun daha diğer yatırımcılar tarafından burada yapılmaya başlanacak olması bizi sevindiriyor" diye konuştu. Açıldığı günden bu yana 3 aylık süreçte 2,6 milyon kişinin AVM'yi ziyaret ettiğini kaydeden Kavuk, "Point Bornova'nın açılmasıyla ilçeye gelenlerin sayısı yüzde 120 oranında artmış. Bu da Point Bornova'nın bölgeye ne denli değer kattığını gösteriyor. Bugün İzmir'de gayrimenkul almak için önemli fırsatlar var. Bizler belki İzmir'de yatırım konusunda risk alıyoruz ama İzmirliler bunun karşılığını veriyor" dedi. 



Kadir KEMALOĞLU/Yeni Asır


Geri Dön