23 / 04 / 2024

Point Bornova AVM açıldı!

Point Bornova AVM açıldı!

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme'nin İzmir'deki ilk alışveriş ve yaşam merkezi olma özelliğini taşıyan Point Bornova AVM ünlü şarkıcı Kenan Doğulu’nun verdiği konserle kapılarını açtı.




Avrupa ve Ortadoğu’nun üzeri açılır kapanır ilk alışveriş merkezi olan Point Bornova AVM ünlü şarkıcı Kenan Doğulu’nun verdiği konserle kapılarını açtı. 


İnşaatı tamamlandığında 200 metre yüksekliğe ulaşacak olan Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme'nin de İzmir'deki ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyor.


Point Bornova'da hangi mağazalar var?

Avrupa ve Ortadoğu’nun üzeri açılıp kapanabilen ilk AVM’si olan Point Bornova'da H&M, COS, Armani Jeans, Furla, Scotch&Soda, Kiehl’s, Weekend by Maxmara, Lacoste, Diesel, De Facto, Altınyıldız, Fabrika, Atasay, Mert Optik, Kiğilı, Derimod, Koton, Mavi, Machka, Network, Campanola,EA7 Emporio Armani, Beymen, Vakko Wedding, Sportsoul gibi markalar bulunuyor.


Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi içinde çocuklara yönelik eğitsel eğlence merkezi, 9 sinema salonu ve 2 bin metrekarelik fitness salonu da mevcut.


Bayraklı Tower, EGE Suits gibi projelerin ardından geçtiğimiz yıl temeli atılan ve bölgenin en büyük karma projesi olan Point Bornova ile pek çok marka İzmir'e ilk kez giriş yapmış olacak.




Point Bornova künye:

Proje Adı: Point Bornova

Firma: Kavuklar Gayrimenkul Yatırım

Arsa yüz ölçümü: 31 bin 130 metrekare

AVM inşaat alanı: 158 bin 570 metrekare

Tower inşaat alanı: 124 bin 391 metrekare

Toplam inşaat alanı: 282 bin 961 metrekare


Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İzmir'e sembol projeler kazandıran Kavuklar Gayrimenkul Yatırım, Avrupa ve Ortadoğu'nun üzeri açılıp kapanabilen ilk alışveriş ve yaşam merkezi Point Bornova'yı hizmete açtı.


Yaklaşık 1 milyar TL yatırım değeriyle hayata geçirilen Point Bornova'da 150 mağaza yer alıyor. Avrupa ve Ortadoğu'nun üzeri açılıp kapanabilen ilk AVM'si olan Point Bornova, her hava şartına uyum sağlayabilecek. 45 saniyede üzeri açılıp kapanabilen AVM, 150 mağaza ile İzmirlileri en yeni markalarla bir araya getirecek. Açılışla birlikte dünyanın önde gelen markaları H&M, COS, Armani Jeans, Furla, Scotch&Soda, Kiehl's, EA7 Emporio Armani, Vakko Wedding, Sportsoul ilk kez İzmir'e girdi. Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk, “Üç yıllık ön çalışmayla 18 ayda tamamladığımız bu eser, İzmir'in sembolleri arasında yer alacak.” dedi. Yeni yatırımla ilgili bilgi veren Kavuk, “AVM'nin yanı sıra 600 konutluk dev bir karma proje olan Point Bornova, 2016'nın ilk yarısında sakinlerini ağırlamaya da başlayacak.” ifadelerini kullandı.


Geceli gündüzlü çalışarak bu eseri İzmir'e kazandırdıklarını belirten Kavuk, “Bu eserin ortaya çıkması için günde ortalama bin 200 kişi çalıştı. 175 bin metrekare alışveriş merkezi ve 125 bin metrekare konut olmak üzere toplam 300 bin metrekare inşaat alanı olan bu proje, İzmir'in en büyük karma yaşam projesi.” diye konuştu. Point Bornova AVM'de çocukları ve çocuklu aileleri de göz önünde bulundurarak özel bir alan geliştirdiklerini belirtti.



Şaban GÜNDÜZ/Zaman




Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kavuklar GYO, Avrupa ve Ortadoğu'nun üzeri açılıp kapanabilen ilk alışveriş ve yaşam merkezi Point Bornova'yı İzmir'e kazandırdı. Herkesi kucaklayan mağaza karması, çocuklara özel eğitsel eğlence merkezi BimBamBoo ve birbirinden eğlenceli sürprizleri ile ziyaretçilerini bekliyor. Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk: "Üç yıllık ön çalışmayla 18 ayda tamamladığımız bu eser, İzmir'in sembolleri arasında yer alacak' diye konuştu. 


Yurt Gazetesi




Haber Star Ege'de şu şekilde yer aldı;


Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkam Metehan Kavuk, "Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni İzmir'e kazandırdığımız yepyeni markalar eşliğinde hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 


Şehre sembol olacak binalar inşa etme sorumluluğuyla hareket eden Kavuklar GY, Avrupa ve Ortadoğu'nun üzeri açılıp kapanabilen ilk alışveriş ve yaşam merkezim İzmir'e kazandırdı. 


27 Kasım'da kapılarını açan Point Bornova AVM; H&M, COS, Armanijeans, Furla, Scotch&Soda, Kiehl's, EA7 Emporio Armani, Vakko Wedding, Sportsoul gibi İzmir'e ilk kez giren markalan, herkesi kucaklayan mağaza karması, çocuklara özel eğitsel eğlence merkezi BimBamBoo ve birbirinden eğlenceli sürprizleri ile ziyaretçilerini bekliyor. 


Ofis ve konut projeleriyle Körfez'e imzasını atan Kavuklar GY, 18 ay önce temelini attığı Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin kapılarım aralıyor. 27 Kasım'dan itibaren ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Point Bornova AVM'nin açılışı öncesi basın toplantısı düzenleyen Metehan Kavuk, "İzmir'in en büyük karma yaşam projesi Point Bornova'nın Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. AVM'nin yanısıra 600 konutluk dev bir karma proje olan Point Bornova, 2016'nm ilk yansında sakinlerini ağırlamaya da başlayacak" dedi. 


Kavuklar Grubu'nun yarım asıra yaklaşan bilgi ve tecrübesini İzmir'e aktarmaya devam ettiklerini belirten Kavuklar Grubu Yönetim Kumlu Başkam Abdullah Kavuk, Körfez'in incisi İzmir'i Kavuklar güvencesi ve kalite anlayışıyla yüceltmek için çalıştıklarını vurguladı. Avrupa ve Ortadoğu'nun üzeri açılıp kapanabilen ilk AVM'si olan Point Bornova, her hava şartına uyum sağlayabilecek. 45 saniyede üzeri açılıp kapanabilen AVM, 150 mağaza ile İzmirlileri en yeni markalarla bir araya getirecek. 



GÜNDE BİN 200 KİŞİ ÇALIŞTI 


Geceli gündüzlü çalışarak bu eseri İzmir'e kazandırdıklannı belirten Kavuklar GY Grup Başkanı Metehan Kavuk, " 1 milyar TL yatırım değeriyle hayata geçirdiğimiz Point Bornova'da toplam 150 mağaza yer alıyor. Bu eserin ortaya çıkması için günde ortalama 1200 kişi çalıştı. 175 bin metrekare alışveriş merkezi ve 125 bin metrekare konut olmak üzere toplam 300 bin metrekare inşaat alam olan bu proje İzmir'in en büyük karma yaşam projesidir. Point Bornova'nın şekillenmesinde emeği geçen HOK Mimarlık Ofisi, konsept geliştirme, kiralama ve yönetim danışmanlığı konusundaki iş ortağımız JLL başta olmak üzere projenin İzmir'e kazandırılması aşamasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim" diye konuştu. 



Star Ege 

 


Haber, Habertürk Egeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kavuklar Gayrimenkul'un yaklaşık 1 milyar liralık yatırımla hayata geçirdiği, Avrupa'nın ve Ortadoğu'nun üstü açılıp kapanabilen ilk alışveriş merkezi Point Bornova, kapılarını ziyeretçilerine açtı. 

Point Bornova'nın 3 gün süren açılış etkinlikleri kapsamında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanat, spor ve iş dünyasının önde gelen isimlerine özel kokteyl düzenlendi. 

Point Bornova AVM'de düzenlenen kokteylde konuklar, mağazaları gezme fırsatı da buldu. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise ünlü fotoğrafçı Nihat Odabaşı, DJ'lik yaparak davetlileri müzikleriyle coşturdu. 


Habertürk Egeli







Haber Sözcü Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


KAVUKLAR GY, Avrupa ve Ortadoğu'nun üzeri açılıp kapanabilen ilk alışveriş ve yaşam merkezini İzmir'e kazandırdı. 27 Kasım'da kapılarım açan Point Bornova izmir'e ilk kez giren markalan bünyesinde banndınyor. Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkam Abdullah Kavuk, "Mart 2014'te inşaatına başladığımız Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi İzmir'in sembolleri arasında yer alacak. AVM'nin yanısıra 600 konutluk dev bir karma proje olan Point Bornova, 2016'nm ilk yarısında sakinlerini ağırlamaya da başlayacak" diye konuştu. 45 saniyede üzeri açılıp kapanabilen AVM, 150 mağaza ile İzmirlilere hizmet verecek. 

Kavuklar GY Grup Başkam Metehan Kavuk, "1 milyar TL yatırım değerine sahip Point Bornova'da 175 bin metrekare alışveriş merkezi ve 125 bin metrekare konut olmak üzere toplam 300 bin metrekare inşaat alam olan bu proje İzmir'in en büyük karma yaşam projesi" dedi. 


Sözcü


Haber Dünya Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

İzmir'de kasım ayında Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ni hizmete açtıklarını belirten Kavuklar Gayrimenkul Yatırım Grup Başkanı Metehan Kavuk. 1 milyar TL yatırım değerine sahip projenin, sadece 45 saniyede çatısının açılabildiğine, bu özelliği ile de Avrupa ve Ortadoğu'daki tek AVM projesi olduğuna dikkat çekti. Bununla birlikte üç kuleden oluşan konut projesi Kavuklar Bornova'nın da lansmanını gerçekleştirdiklerini söyleyen Kavuk, yanı sıra Bayraklı Tovver ve Ege Suits projelerinin ise şimdiden İzmir'in simge yapıları arasında yerini aldığını duyurdu. Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ııin çalışmalarının devam ettiğini belirten Kavuk, 600 daireden oluşan konut kısmının teslimatlarım da 2016 yılmın ilk yarısında tamamlamayı planlandıklarım kaydetti. AVM'ııin H&M. COS, Armani Jeans, Furla, Scotch&Soda, Kiehl's, EA7 Armani Jeans, Emporio Armani, Vakko Wedding, Sportsoul gibi markaların İzmir'deki ilk mağazalarına ev sahipliği yaptığına işaret eden Kavuk, projenin çocuklara özel eğitsel eğlence merkezi BimBamBoo ve MPEX teknolojisine sahip İzmir'in ilk VIP sinema salonlarını barındırdığmın da altım çizdi. Point Bornova'nın temelinin 2014 Mayıs'ında üç yıllık ön çalışmanın ardından atıldığını anlatan Kavuk, 18 ay gibi bir sürede tamamlandığının üetti. Açılış gününde ve sonrasında olumlu geri bildirimler aldıklarını ifade eden Kavuk, "İstanbul'daki en merkezi alışveriş merkezleri günde ortalama 45 üâ 50 büı ziyaretçi alırken Point Bornova AVM günde 90 bin ziyaretçiye ulaştı. Ziyaretçilerimizin sosyal ve kültürel beklentilerine cevap verebilmek için birbirinden eğlenceli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz" diye konuştu. Kavuklar Bornova'yı 2018'de tamamlayacak Son dönemde dikkat çeken projelerinden bir diğerinin üç kulede büı 160 daireden oluşan ve 125 milyon dolar yatırım değerine sahip Kavuklar Bornova Projesi olduğunu vurgulayan Metehan Kavuk, "Yüzde 80'i deniz gören, 180 bin metrekarelik alana kurulu projenin inşaat çalışmalarına kısa süre önce başladık. Bornova İzmir'in önemli merkezlerinden biri ve ulaşım ağlanılın tanı ortasında yer alıyor. Kavuklar Bornova'yı 2018'de tamamlamayı planlıyoruz" dedi. Kavuk. Point Bornova'mn olduğu gibi Kavuklar Bornova Projesi'nin mimarisinin de Londra'daki yem Wembley Stadyumu, St. Petersburg'daki Dali Müzesi, Boston'daki Logan Havalimanı, ABD'deki Millward Browıı Ofisleri ve Pekin'deki Four Seasons Oteli gibi birçok önemli projeye imza atan mimarlık ofisi HOK'a ait olduğunu açıkladı. Kavuk, projeyi oluşturacak üç kuleden ortadakinin terasında 19'uncu katta 341 metrekarelik yüzme havuzu yer alacağı bügisüıi verdi. Kavuklar GY'nin imzasını taşıyan projelerden birinin de Ege Suits olduğunu büdiren Metehan Kavuk, "İç mimar Brigitte Weber'in tasarladığı Ege Suits, dikkat çekici mimarisinin yanı sıra lüks ve sofistike çizgilere sahip. Ege Suits, 70 akıllı daireden oluşuyor. İstenildiğinde üzeri tamamen açılabilen yan olimpik havuza, 8 bin metrekarelik peyzaj alalıma, parmak izi ya da kart kontrollü giriş çıkış sistemine sahip olan proje, bunun yaııı sıra merkezi yerden ısıtma ve iklimleııdirme sistemi üe elektrikli otomobiller için oluşturulan özel şarj ünitelerini de içerisinde barındınyor" şeklinde konuştu. Kavuk, Bayraklı Tower'ın 50 milyon dolar yatırımla 2013 yılında hizmete açıldığı bügisini paylaşarak, "Türkiye'nin en büyük 500 şirketüıden 80'üıüı ofis ihtiyacını karşüayan Bayraklı Tower, uluslararası şirketler için de öncelikli tercihler arasında yer alıyor" ifadesüü kullandı. 


Dünya 


Geri Dön