20 / 04 / 2024

Point Otel Ankara bu yıl sonunda hizmete girecek!

Point Otel Ankara bu yıl sonunda hizmete girecek!

Şehir otelciliğine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in sahibi olduğu Özbek Turizm Grubu'nun İstanbul'da dört oteli bulunuyor.



Şehir otelciliğine yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in sahibi olduğu Özbek Turizm Grubu'nun İstanbul'da dört oteli bulunuyor. Grup, otel işletmeciliği alanında daha da büyümek amacıyla geçtiğimiz yıllarda 'Point Hotel Management (PHM)' adlı bir şirket kurmuş, Anadolu'ya yayılma hedefiyle yola çıkmıştı. 


PHM'nin istanbul dışında ilk adımını Ankara'da attığı, ilk otel anlaşmasını imzaladığı basında yer almıştı. 

Duyduğumuza göre Ankara'da Çukurambar'da yer alan bu yeni otelin açılması için tüm hazırlıklar tamamlanmış. 


"Point Otel Ankara" adıyla açılacak bu yeni otelle ilgili PHM'nin web sayfasında I şu ifadeler yer alıyor: "2016 yılının son çeyreğinde, 'Point Hotel Ankara' projemiz tamamlanarak, 168 odası, balo salonu ve geniş toplantı mekanları ile hizmete girecektir. Böylelikle PHM olarak İstanbul ve Ankara'da işlettiğimiz oteller bin 600 yatak kapasitesine ulaşmış olacaktır." Açılmak için gün sayan Point Otel Ankara'nın mülk sahibinin ise Kültür ve Turizm eski Bakanı Erkan Mumcu olduğunu duyduk. 1995'te Anavatan Partisi'nde siyasete atılan Mumcu, 57'nci hükümette turizm bakanlığı yapmıştı. Ardından AK Parti'ye katıldı ve orada önce milli eğitim, ardından da turizm bakanlığı yaptı. Ancak ardından partisiyle fikir ayrılığına düştü ve Şubat 2005'te istifa etti. Mayıs 2007'de Anatavan Partisi ve Doğruyol Partisi'nin birleşmesiyle kurulan Demokrat Parti'nin eş başkanı olan Mumcu, bu proje yürümeyince siyasi hayatının en büyük hayal kırıklıklanndan birini yaşadı. Ekim 2008'de Anavatan Partisi'nden istifa edip, deyim yerindeyse inzivaya çekildi. 


Daha önce siyaset nedeniyle bazı şirketlerinin ortaklığından aynlan Erkan Mumcu'nun 2010 yılında Tacirogu Gıda Hayvancılık Plastik Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye ortak olarak iş dünyasına geri döndüğünü bu sayfalarda yazmıştık. Ancak görüldüğü kadarıyla Mumcu, turizmden kopamamış.


Para 


Geri Dön