25 / 04 / 2024

Polat Holding'ten Macaristan'a gayrimenkul yatırımı!

Polat Holding'ten Macaristan'a gayrimenkul yatırımı!

Önce Balkan ülkelerine açılan Türk müteahhitler şimdi de rotayı Orta Avrupa ülkelerine çevirdiler. İçlerinde bina alıp yenileyen ve satan da var, sıfırdan proje geliştiren de. Son olarak Polat Holding, Macaristan’da proje geliştireceğini açıkladı. 



Türk müteahhitler son dönemde yönünü yurt dışına çevirdi. Büyük gayrimenkul projelerine imza atan gruplar, bir yandan ülke içinde geliştirdikleri gayrimenkulleri yurtdışında satarken bir yandan da yurt dışında proje geliştirmeye başladılar. Türk müteahhitlerin zaten yurt dışındaki güçlü imajı, işleri kolaylaştırıyor. İş yapış şekilleri, hızları ve kaliteleriyle birçok ihalede öne çıkabiliyor ve rakiplerini geride bırakabiliyorlar.

ÖNCELİK GURBETÇİLERE

İşte tüm bu özellikleri fırsata çevirmek için daha önce yurt dışında proje geliştirmemiş şirketler de Avrupa ülkelerinde gayrimenkul projeleri yapmak için çalışıyorlar. Yeni Şafak'tan Mine Açar'ın haberine göre daha önce yurt dışında hiç proje geliştirmemiş olanlar ilk yurtdışı deneyimini Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde gerçekleştirmek istiyor.  Polat Holding de Macaristan'a projeler yaparak Macar halkına gayrimenkul satacak firmalar arasında yer alıyor.

400 MİLYON AVROLUK BUDAPEŞTE YATIRIMI

İnşaat, turizm, seramik ve enerji sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Polat Holding, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de arsa geliştiriyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 3-4 yıl içinde Macaristan’da güneş enerjisi ve gayrimenkul yatırımı yapacaklarını dile getirdi. Macaristan’ın çeşitli yerlerinde arsa almayı planladıklarını da söyeleyen  Polat, “İlk etapta başkent Budapeşte'de proje yapacağız. Karma veya sadece işyeri ve rezidans olan projeler olacak. Toplamda 300-400 milyon avroluk bir gayrimenkul yatırımı planlıyoruz” diye açıklama yatı. 

TÜRK YATIRIMI ARTTI

Buradaki Türk yatırımları da 80 milyon avrodan 1 buçuk milyar avroya çıktı. Türk iş adamlarına burayı Avrupa üssü olarak tavsiye ediyorum” dedi. Aynı zamanda DEİK Türkiye-Macaristan İş Konseyi ve Gül Baba Vakfı Başkanı da olan Adnan Polat, Osmanlı dönemi eserlerinden Gül Baba Türbesi'nin toplamda 10 milyon avroluk bir yatırımla yenilendiğini de aktardı.

Gelen yatrım kararı alıyor

Polat, Türkiye'den türbeyi ziyarete gelen iş dünyasından arkadaşlarının Macaristan'da iş yapmaya başladığını söyledi. Polat: “Burada lojistikten, montaja birçok alanda iş fırsatı var. Biz buradaki fırsatları her platformda anlatıyoruz. Türbeyi yılda 3-4 bin kişi ziyaret ederken, açılıştan sonra 10 binden fazla ziyaretçi oldu."
 


Geri Dön