27 / 04 / 2024

Polifil-Polikolor 'un idari ve üretim binası hizmete girdi!

Polifil-Polikolor 'un idari ve üretim binası hizmete girdi!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve mühendislik alanında uzmanlaşan Pergel İnşaat ile iştiraki olan Minimale Mimarlık"ın Gebze Organize Sanayisi"nde inşa ettiği Polifil-Polikolor"un idari ve üretim binası hizmete girdi



Bir üretim atölyesinden daha çok sergi merkezini andıran fabrika olarak tasarlanan mekan, loft tasarım anlayışıyla dikkat çekiyor.
 
Örgü file ve konsantre boya sektöründe hizmet veren Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi"ndeki Polifil-Polikolor"un yeni idari ve üretim, sanayiye sanat anlayışını getirdi. Binada fabrika binasının sıvasız brüt beton yüzeyleri ön plana çıkarken dış cephe dizaynı da dikkat çekiyor.
 
1400 metrekare idari bina ve 6 bin metrekare de üretim binası olmak üzere 7 bin 400 metrekare olarak inşa edilen Polikolor binası hakkında açıklama yapan Pergel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Evman, œBir binanın da bir insan gibi bütünlüğü, dürüstlüğü olabiliyor. Ama o da insandaki kadar seyrek oluyor. Bu binadaki her parça, bina ona ihtiyaç duyduğu için orada bulunuyor diye konuştu.
 
Polifil A.şž"nin mevcut idare ve üretim binasını değiştirmek istemesi üzerine yola çıktıklarını belirten Evman, œFirma yetkilileri ile uzun görüşmeler sonucunda tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek ama bunun yanında görsel olarak da hem farklı hem de estetik binalar oluşturmaya çalıştık dedi.
 
Projeleri 2007 yılında Minimale Mimarlık tarafından çizilmeye başlanan binanın uygulamasına 2009"da başladıklarını kaydeden Evman, œİnşaat Kasım 2010"da tamamlandı. Dış cephede İngiliz tarzı, iç mekanlarda loft tarzı bir çizgi ile farklı konseptleri bir arada kullandık. Brüt beton duvarlar, özel boyalar, cam bölmeler ve koleksiyon tablolar ile birlikte farklı ve konforlu bir mekan oluşturduk diye konuştu.  
 
Pergel İnşaat:
İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve mühendislik alanında uzmanlaşan Pergel İnşaat San. Tic. A.şž, çelik konstrüksiyon, betonarme sanayi yapıları ve sosyal bina yapımı, aynı zamanda bunların bakım ve onarım işleri, her türlü elektrik ve mekanik tesisat işleri, ihale dosyası hazırlığı, proje yönetimi, dekorasyon “ tasarım konularında anahtar teslim çalışmaktadır. Pergel İnşaat A.şž., genç ve dinamik kadrosu ile, inşaat projeleri hazırlığı, inşaat sözleşmeleri yönetimi, kontrolörlük ve süpervizasyon hizmetleri, her türlü kaba ve ince inşaat taahhüt işlerini yürütmektedir.


Geri Dön