26 / 04 / 2024

Polimeks İnşaat ile 5M İnşaat Aşkabat'ta konut inşa etti

Polimeks İnşaat ile 5M İnşaat Aşkabat'ta konut inşa etti

5M İnşaat, 12 katlı 72 daireli konut ve mağaza; Polimeks şirketi 12 katlı 108 daireli ve mağazalı modern konut inşa etti



Ülkede "Kültür ve Sanatçılar Günü" ve Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un doğum günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Kutlamalar çerçevesinde Serdar Ortaç ile Ferhat Göçer de konser verecek.

Sanatçılar ilk olarak yarın Berdimuhamedov'un 53. yaş günü dolaysıyla Ruhiyet Köşkü'nde düzenlenecek konserde sahne alacak. 30 Haziran Çarşamba günü de Ferhat Göçer, Türkmenistan Gösteri Merkezi'nde; Serdar Ortaç ise Milli Kültür Merkezi'ndeki Mukamlar Köşkü'nde hayranları ile buluşacak.

Öte yandan, ellerindeki konut projelerini tamamlayan Türk inşaat şirketleri, Berdimuhamedov'un doğum günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde yeni projelerini sunmaya başladı.

Polimeks İnşaat ile 5M İnşaat şirketlerinin inşa ettiği konutların açılış törenlerine, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, elçilik mensupları, banka müdürleri ve çok sayıda Türkmen vatandaşı katıldı.

5M İnşaat, President Bankası için 21 milyon Dolar bedelle 12 katlı 72 daireli konut ve mağaza; Polimeks şirketi de Dış Ekonomik İş Bankası için 12 katlı 108 daireli ve mağazalı modern konut inşa etti.

Çocuk eğlence yeri, otopark ve spor salonları bulunan binaların yakınında mağaza ve restoranlar da yer alıyor.

29 Haziran 1957 doğumlu Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, bu yıl 53. doğum gününü kutluyor.
AA


Geri Dön