16 / 04 / 2024

Suluova sosyal konut inşaatı başladı!

Suluova sosyal konut inşaatı başladı!

AK Parti Suluova ilçe Başkanı Aydın Korkmaz, Türkiye'de bir ilk proje ile Suluova'da 2+1 şeklinde sosyal konut inşaatının başladığını açıkladı. Proje Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından inşa ediliyor.







Suluova Borsa Mahallesideki Pan-Et tesisleri ile Belediye İtfaiye Müdürlüğü binası arkasındaki arsada başlayan sosyal konut yapım inşaatı hakkında açıklamalarda bulunan Aydın Korkmaz, "Suluova'da, dar gelirli vatandaşlarımız için yapılacak olan 127+1 adet  TOKİ  konutlarının inşaatına başlanıldı. Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından, şartları uygun olan dar gelirli kişilere yönelik yapılacak konutlarımız Suluova'mıza hayırlı olsun"dedi. 


İnşaatı başlayan konutların, aynı zamanda Türkiye'de bir ilk niteliğinde olduğuna değinen Korkmaz; "Türkiye genelinde dar gelirli TOKİ konutları 1+1 olarak ve asansör olmadan inşa edilmektedir. Ancak uzun süredir sürdürdüğümüz girişimler neticesinde bu konutlar, "TÜRKİYE'DE İLK OLARAK" Suluova'da 2+1 şeklinde ve asansörlü olarak inşa edilecektir"dedi. 


Konutların inşasının başlamasında ki gecikme hakkında bilgilendirmelerde bulunan Aydın Korkmaz; "1+1 olan daireleri 2+1'e çevirme çalışmaları nedeniyle gecikme olmuştur. Bir gecikme de, 2+1'e dönen dairelere asansör yapılabilmesi için yaptığımız girişimlerin sonuçlanmasının beklenmesinden kaynaklanmıştır. Bu gecikme için halkımızdan özür dilemekle birlikte, gecikmenin sebebinin; yapılacak olan konutların daha nitelikli olmasını istememiz, 1+I1eri 2+1'e çevirmek ve asansör ekletmek istediğimizden olduğunu belirtmek isteriz"dedi. 


Korkmaz; "ayrıca yapılacak olan bu konutlarda, "TÜRKİYE'DE BİR İLK OLARAK" 450 metrekarelik bir sosyal tesis binası da olacaktır. Bu hizmetin, Suluova'mıza hayırlı uğurlu olmasını dileriz"dedi. 


Karadeniz Panorama


Geri Dön