25 / 04 / 2024

Bursa Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin inşaatı başladı!

Bursa Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin inşaatı başladı!

Bursa Nilüfer Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa edilecek Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin inşaatı başladı. 8 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip projenin yakın zamanda açılması planlanıyor.



Bursa Nilüfer Belediyesi ve hayırseverler tarafından inşa edilecek Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi'nin temeli atıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, iş adamı Alpaslan, eşi Pınar, çocukları Alp Yaman ve Ahmet Aslan, annesi Berrin, babası Ahmet ve babaannesi Selime Taşyakan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal ile engelli bireyler ve aileleri temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Bugün, sosyal belediyeciliğin örnek kenti Nilüfer’in baş tacı olan Bizim Ev Projesi’nde çok önemli bir yol alıyoruz. Bugün engelli bireylerimizin ikinci evi haline gelen bizim evin yeni binasının temelini atıyoruz. Sosyal projeler konusunda örnek kent Nilüfer’de, engelsiz yaşam için gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızla da öndeyiz, öncüyüz. Bundan 7 yıl önce, Nisan 2011’de İhsaniye Mahallemizde bizim evin açılışını yaptık. Bizim ev, engelli bireylerin toplumsal yaşamda aktif rol almalarını desteklemek için uzun süredir çalışmalar gerçekleştiriyor. Bizim ev ile yalnız engelli bireylerin değil, ailelerinin de yaşamları değişti, güzelleşti. Bizim ev ile farkındalık oluşturan işlere imza atıldı. Bizim ev, ardından da bizim bahçe. Nilüfer’de bu projelerimizi destekleyen eğitimlerle, atölyelerle, sosyal çalışmalarla, psikolojik destek gibi faaliyetlerle birlikte yaşama gülümseyerek bakıyoruz" dedi.

Toplam 8 bin 700 metrekare inşaat alanına sahip binanın hizmete açılamasıyla daha fazla katılımcıya ulaşacaklarını belirten Bozbey, "19 Mayıs Mahallesi’nde, yapılacak olan bizim evle, hayallerimiz de alanımız da artık daha kapsamlı, daha geniş. Engelli bireyler ve yakınları burada daha uzun ve verimli zaman geçirecekler, daha çeşitli çalışmalara, etkinliklere katılacaklar. Bizim ev, yeni yerinde, engelsiz bir kent oluşturma çabalarımız adına hepimizi gülümsetmeye devam edecek. Nilüferimize, Bursamıza ve ülkemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, 19 Mayıs Mahallesi'nde inşa edilecek proje kapsamında 4 bin 820 metrekare alanda, engelli oyun gruplarının bulunduğu park, gezinti bahçesi, spor sahası, tarım alanı ve uygulama serası peyzaj alanı olacak. Toplam bin 500 metrekare spor alanının olacağı merkezde kapalı havuzdan, spor salonuna, eskrim salonundan, fitness salonuna, halk oyunları odasından, dart salonu bulunuyor.


Geri Dön