29 / 03 / 2024

Giresun TOKİ konut inşaatı başladı!

Giresun TOKİ konut inşaatı başladı!

TOKİ; Giresun Dereli'de sel felaketinden büyük zarar gören vatandaşlar için konut inşaat çalışmalarına başladı.



TOKİ;  22 Ağustos'ta Giresun Dereli'de yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedeler için, konut inşasına başladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan çalışmalarda devletin tüm imkanları Dereli için kullanıldı. 

TOKİ tarafından inşa edilen konut yapımı hakkında konuşan Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm ilgili bakanlar ile emeği geçenlere Dereli halkı adına teşekkür etti.  İlçenin kısa süre içerisinde normal hayata döndüğünü söyleyen Şenlikoğlu, “Afetzedeler için Dereli'de inşa edilecek 142 konutun ihalesi geçtiğimiz ay yapılmıştı. Şu anda bölgede altyapı çalışmaları sürüyor. Kısa sürede temeller atılacak ve birkaç ay içerisinde de inşaatlar tamamlanacak." dedi.

Proje ile birlikte riskli evlerde yaşayan vatandaşlar daha güvenli ve modern evlere taşınacak.  Şenlikoğlu açıklamasının devamında İkinci etap konut projesinin iş yerleriyle birlikte kent merkezinde uygulanacağını, burada da 130-140 konut yapılacağını, hedeflerinin talepler doğrultusunda bu sayıların artırılması olduğunu belirtti. 

Kent merkezinde ticari hayatın hızla normale döndüğünü söyleyen Şenlikoğlu, "İş yerleri zarar gören vatandaşlarımız için de yeni dükkanların yapımı devam ediyor. Bu yönde tamamlanan iş yerleri hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Yine prefabrik ve konteynerlerden dükkanlar yapılacak. Ben bu konuda da başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgililere teşekkür ediyorum. Gerçekten çok yoğun bir çalışma söz konusu. Hedefimiz en kısa zamanda Dereli'de hayatın tam anlamıyla normale dönmesi" açıklamasında bulundu. 

Yapımı devam eden Giresun-Dereli kara yolunda da çalışmaların hızlandığını belirten Şenlikoğlu, yolun önümüzdeki yıl tamamlanmasını planladıklarını söyledi.

Şenlikoğlu, projenin tamamlanmasıyla birlikte Dereli'deki ticari hayatın daha da aktif hale geleceğini belirtti.

Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!

 


Geri Dön