20 / 04 / 2024

Polisan Yunanistan'da kimya tesisi satın aldı!

Polisan Yunanistan'da kimya tesisi satın aldı!

Polisan Holding A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Polisan Yunanistan'da 24.000.- Euro sermayeli POLİSAN HELLAS SA isimli kimya tesisi satın aldı...



Polisan Holding A.Ş. tarafından yapılan açıklama şöyle;


Polisan Holding A.Ş. olarak,  Yunanistan'da  24.000.- Euro sermayeli  POLİSAN HELLAS SA isimli bir şirket kurulduğu ve bir  kimya  tesisinin satın alınması için görüşmelere başlandığı daha önce kamuoyuna duyurulmuştu.


Söz konusu müzakereler bugün itibarıyla tamamlanmış olup, ARTENIUS HELLAS SA'ya ait POLİETİLEN TEREFTALAT (P E T ) GRANÜL ve PREFORM  tesisi  75.000 m2 arazisi ve 15.000 m2 kapalı alanıyla beraber POLISAN HELLAS SA tarafından satın alınmıştır. P E T,  ağırlıklı olarak  meşrubat, su,  yiyecek ve içecek kapları üretiminde kullanılmakta olup hedef pazarlar Yunanistan, Balkanlar ve Türkiye olarak belirlenmiştir.


POLİSAN HELLAS SA firmasının sermayesi yapılacak satın alma işlemi çerçevesinde resmi mercilerce öngörülen 1.400.000.- Euro'ya çıkartılmış olup tamamı ödenmiştir. POLİSAN HELLAS SA için yatırımın toplam maliyeti; vergiler, tüm ücretler ve sair giderler dahil  8.675.000 Euro'dur.


Bir taraftan yeni tesisin Polisan Holding A.Ş. sistemine entegrasyonu gerçekleştirilirken, diğer taraftan tesisin periyodik bakımları yapılmaktadır. Tesisin ekim ayı sonunda üretime başlaması hedeflenmiş olup,   yılda yaklaşık  100.000 ton üretim gerçekleştirilecektir.


Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilahare bilgi verilecektir.


Geri Dön