24 / 04 / 2024

Popeyes bu sene dünya genelinde 155 yeni restoran açacak!

 Popeyes bu sene dünya genelinde 155 yeni restoran açacak!

Dünyada 40. ve Türkiye'deki 5. yılını kutlayan Popeyes, bu sene dünya genelinde 135 ila 155 yeni restoran açacak...






Popeyes CEO’su Cheryl Bachelder, TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici ve TAB Gıda Pazarlama Direktörü Ümit Zuvin'in de katılımıyla, Popeyes'ın dünyada 40. ve Türkiye'de 5. yılını kutlamak, orta vade hedefleri ve projelerini değerlendirmek, dünyadaki gelişmeleri ve büyüme hedeflerini paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenledi.


Popeyes CEO'su Cheryl Bachelder, şirketin 27 ülkede 2 bin 44 şubesi ve 40 bin çalışanıyla dünyanın önde gelen fast food zincirlerinden biri olduğunu söyleyerek, 'Popeyes olarak büyümekte olan ve büyümemizi sağlayacak pazarlara öncelik veriyoruz. Bu doğrultuda ve geçtiğimiz 5 yılı da göz önüne alırsak TAB Gıda ile olan işbirliğimizin ne kadar doğru olduğu açıkça ortadadır. Türkiye'de TAB Gıda işbirliğiyle daha da büyüyeceğimize inanıyoruz' dedi. Bu yıl dünya genelinde yaklaşık 135 ila 155 yeni restoran açmayı planladıklarını belirten Bachelder, 'ABD'de Popeyes severler yılda 120 bin ton tavuk tüketiyor. Bunun yanı sıra tavuk eti yanında patates kızartması da en çok tüketilen gıdaların başında geliyor. Yılda 17 bin 500 ton patates tüketiliyor' diye konuştu.


TOPLANTIDA TAB Gıda'nın büyüme planları hakkında bilgi veren TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici de TAB Gıda'nın 17 yılda 4 marka toplamında 600'den fazla restoran ile pazarın yüzde 50'sine yakın bir bölümü  ellerinde tuttuklarını belirtterek, yılda 150 milyon, günde 400 bin ve dakikada 700 tüketiciye hizmet verdiklerini vurgulayıp: 'Bu yıl yüzde 30'luk bir büyüme hedefliyoruz. 90 milyon dolarlık yatırım ile ortalama 120 restoran açmayı ve yine bu yıl içinde 3 bin 500 kişiyi işe almayı planlıyoruz. 5 yılda Popeyes Türkiye'de 25 ilde 85 restoran sayısına ulaştı. Yılda ortalama 17 restoran açıyoruz. Çalışan sayımız bin' dedi.


TAB Gıda'nın orta vade hedeflerine de değinen TAB Gıda Genel Müdürü Dikici, TAB Gıda’'ın 2015 yılına kadar toplam 250 milyon dolarlık yatırımla, bin 100 restoran ve 25 bin çalışana ulaşmasını hedeflediklerini açıkladı. Türk tüketicilerinin Popeyes'da en çok tercih ettiği ürünlerin acılı kanat ve sandviçler olduğuna dikkat çeken Dikici, ürünlerinde lezzet artırıcı (monosodyum, glutamat, MSG vb) kullanımı, soya, GDO ürünleri ve mevzuatlar ile yasaklanmış herhangi bir madde kullanılmadığını da vurguladı.Dikici, sözlerine şöyle devam etti: 'Türkiye'de yılda 800 bin ton et tüketilirken bunun yaklaşık 8 bin tonunun da TAB Gıda tarafından kulanılıyor.'Caner Dikici, TAB Gıda'nın yılda 20 bin ton patates, 2 bin ton domates ve 120 milyon adet ekmek kullanarak, Türkiye'de tarımın gelişimi adına da önemli bir katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Akşam


Geri Dön